De laatste tijd is de accumulatie van bitcoin (BTC) door investeerders behoorlijk versneld. Het aantal zogeheten accumulation wallets bereikte onlangs zelfs een nieuw record. Hoewel dit positieve signalen zijn wil het niet zeggen dat alles nu rozengeur en maneschijn is. Bitcoin whales, ofwel grote investeerders, lijken niet te participeren in deze fase van accumulatie en het zijn juist de whales met de benodigde slagkracht om bitcoin weer te katapulteren.

Bitcoin whales

Volgens data van het on-chain platform Ecoinmetrics is een duidelijke discrepantie tussen grote en kleine investeerders te zien. De kleine investeerders, ofwel small fish, slaan op het moment grootschalig bitcoin in. De whales, wallets met meer dan 1.000 BTC in het bezit, lijken dit echter helemaal niet te doen.

“Bitcoin whales en small fish… twee verschillende werelden op dit moment. De kleine vissen zijn aan het accumuleren alsof er geen morgen is, terwijl de walvissen aan het distribueren zijn. Zonder de walvissen, betwijfel ik of er genoeg momentum is voor een aanhoudende opwaartse trend.”

#Bitcoin whales and small fish… two different worlds right now.

The small fish are accumulating like there is no tomorrow while the whales are distributing.

Without the whales I doubt there is enough momentum for a sustained trend upward. pic.twitter.com/bfcikpYJQW

— ecoinometrics (@ecoinometrics) March 12, 2022

Ecoinmetrics stelt dat zonder de steun van bitcoin whales het erg onwaarschijnlijk is dat de bitcoin koers naar boven zal uitbreken. Doordat whales de diepste zakken hebben, zijn zij degene met de meeste invloed op de bitcoin koers. Daarom verwacht Ecoinmetrics voorlopig geen serieuze langdurige opwaartse beweging.

Fase van accumulatie

Aan de ene kant is het dus niet bepaald bullish dat bitcoin whales aan de zijlijn blijven staan op het moment. Toch is sprake van een fase van serieuze accumulatie. Het aantal bitcoin adressen dat aan het accumuleren is stijgt de afgelopen tijd tot recordhoogtes. Uiteraard is dit simpelweg een positief signaal, ondanks dat de whales hier niet aan meedoen.

#Bitcoin accumulation addresses going parabolic. pic.twitter.com/V8aIpyNPFB

— Lex Moskovski (@mskvsk) March 1, 2022

Het laat zien dat veel bitcoin investeerders het huidige prijsgebied een mooi punt vinden om bij te kopen. Daarnaast getuigt het van een hoog vertrouwen in de nabije toekomst van de bitcoin prijs. Het wachten is nu op de whales. Mochten zij ook grootschalig beginnen in te slaan is een serieuze opwaartse trend zeker een waarschijnlijk scenario.

 

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.