De bitcoin (BTC) koers kon vandaag gedurende de middag nog niet echt herstellen nadat de koers op zondag werd afgewezen bij $42.400. Maar nu zien analisten op de lagere tijdsframes een mogelijk signaal dat er weer een kleine pump in kan zitten. Welk signaal dat is lees je in deze bitcoin marktupdate.

Bitcoin koers toont mogelijk positief signaal

Beginnend met het koersverloop van bitcoin vandaag. Vanochtend was te lezen dat BTC een aardig herstel liet zien van bijna 2%. De koers kwam vandaag echter niet verder dan een piek van $41.580 waarna BTC weer licht begon te dalen. Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin op de KuCoin exchange $41.362. Op de Nederlandse handelsbeurs Bitvavo wordt bitcoin voor een prijs van €37.067 verhandeld.

Op de uurlijkse grafiek is nu een mogelijke bullish formatie te vinden in de vorm van een inversed head and shoulder-patroon. Dit patroon is te herkennen aan een low gevolgd door een lagere low, die weer wordt gevolgd door een hogere low. Hierbij worden de swing highs op ongeveer gelijke hoogte gevormd. Hierdoor lijkt het alsof er twee schouders en een hoofd worden gevormd, maar dan andersom (inversed). Dit zou een mogelijk teken kunnen zijn dat er op de korte termijn een kleine stijging kan ontstaan.

Dergelijke patronen op lagere tijdframes zijn echter altijd onzeker gezien de hoge volatiliteit waardoor een dergelijke formatie vrij snel en makkelijk geïnvalideerd kan worden. Bitcoin analist Nebraskangooner laat echter weten dat, als het patroon zich uitspeelt, een target bij $41.900 komt te liggen.

#Bitcoin

Low time frame inverse head and shoulders to keep an eye on.

Breakout would target $41,900 area.

If you wanna learn how I trade head and shoulders you can watch the video here:https://t.co/fYEVCkUFbT pic.twitter.com/cqDY4yytsc

— Nebraskangooner (@Nebraskangooner) March 21, 2022

De komende uren zal duidelijk worden of we inderdaad een positief vervolg krijgen. Mocht dit niet het geval zijn dan blijft bij $40.500 een belangrijke support liggen. Dit is de 50-dagen moving average (MA) waar bitcoin vanmiddag al eens steun vond.

Meer leren over bitcoin analyses?

Wil jij meer leren over technische analyses, kletsen met analisten en elke dag iets nieuws leren over crypto aan de hand van interessante fundamentele analyses? Word Insider en krijg toegang tot allerlei interessante content! De eerste 30 dagen zijn helemaal gratis via deze link.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.