Afgelopen weekend was al Crypto Insiders te lezen dat de kans erg groot leek dat de zogenaamde bitcoin (BTC)volcano bonds’ van El Salvador worden uitgesteld. Het uitstel werd vandaag officieel bevestigd door Alejandro Zelaya, de Salvadoraanse minister van Financiën.

Zelaya kondigde eerder aan dat deze vulkaanobligaties tussen 15 en 20 maart zouden lanceren. In een nieuw interview met een Salvadoraans programma, meldt de minister echter dat deze obligaties niet meer in maart zullen uitkomen.

De minister meldt dat ongunstige marktomstandigheden als gevolg van de geopolitieke crisis voor het uitstel hebben gezorgd. Hij doelt hiermee op de uitbraak van de oorlog in Oekraïne en de economische sancties die daarmee gepaard gaan.

Zelaya meldt dat de huidige marktomstandigheden bitcoin extra volatiel maken, al is dat in de koers nog niet terug te zien. Hij bedoelt wellicht in vergelijking met de piek van november, toen deze obligaties als eerst werden aangekondigd. Bitcoin ligt momenteel zo’n 39% onder de all-time high uit begin november.

De minister hint vervolgens dat de obligaties wellicht in mei of juni zouden kunnen lanceren. Het kan echter ook pas later zijn, maar niet later dan september. Toch is dat een langer uitstel dan men wellicht had verwacht.

“Aanzienlijke overinschrijving” bitcoin bonds

Ondertussen meldt de minister dat de vraag naar de obligaties erg groot is. Het doel is om maar liefst $1 miljard op te halen bij investeerders en vervolgens $500 miljoen direct in BTC te investeren en $500 miljoen in de “Bitcoin City” van El Salvador. Zelaya zegt dat de obligaties al een “aanzienlijke overinschrijving” zien en zelfs $1,5 miljard kan bereiken.

El Salvador werd vorig jaar september het eerste land ter wereld dat een bitcoin wet invoerde om de cryptocurrency een wettelijk betaalmiddel te maken. De markt kijkt met smacht uit welk land de volgende wordt. Samson Mow, voormalig CSO van Blockstream en nauw verbonden aan deze adoptie, hintte vorige week naar Guatemala, maar nu juist naar Honduras.

I don’t think Honduras is going to make a #Bitcoin announcement this week. I’d love to be wrong though.

— Samson Mow (@Excellion) March 22, 2022

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.