Vanochtend kon bitcoin (BTC) een aardige stijging inzetten nadat de weerstandszone bij $38.000 gebroken werd. Maar later op de dag doken toch de bears weer op met opnieuw een pullback van de koers. Wat is er vandaag allemaal gebeurd omtrent Bitcoin? Je leest het in deze marktupdate.

Bitcoin koers breekt weerstand, stuit meteen op de volgende

Sinds gistermiddag handelde bitcoin horizontaal bij de weerstandszone van $38.000, tevens het niveau waar we de middellijn van de Bollinger Bands op de 4-uurs grafiek vinden. Maar vandaag lukte het de bulls toch om een klein gaatje in de verdediging van de bears te prikken.

Zo rond 9 uur ‘s ochtends begon de koers te stijgen en werd de $38.000 gebroken. Tussen 9:00 en 14:00 kon de BTC koers zodoende met 3% in waarde stijgen. Helaas viel meteen op dat het aan handelsvolume ontbrak. Het handelsvolume begon toe te nemen toen de koers aankwam bij $39.300 vanaf waar de bears de koers weer met een paar procent terugduwden.

Vooralsnog lijkt de support bij $38.000 stand te houden. De $39.300 blijft voor nu de weerstandszone om in de gaten te houden. Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin op Coinbase $38.750 en op Bitvavo €34.150.

Bron: TradingView

Nieuws uit Oekraïne zorgde mogelijk voor daling

Dat bitcoin niet direct door de weerstand heen kon breken werd waarschijnlijk deels veroorzaakt door nieuws uit Oekraïne. De spanningen lopen op tussen Rusland en Oekraïne, met Rusland dat vandaag grootschalige cyberaanvallen uitvoerde. Dit zorgde uiteraard weer voor meer onzekerheid op de markt.

Cyberattack news seemingly behind this morning’s sell-off https://t.co/l9xHhamCgP

— Alex Krüger (@krugermacro) February 23, 2022

‘Bitcoin in een grote accumulatiezone’

Ook al blijft het door de onzekerheid mogelijk dat de bitcoin prijs verder terugzakt, blijven sommige analisten positief. Zo valt Charles Edwards op dat bitcoin op basis van on-chain gegevens in een “grote accumulatiezone” zit. Dit houdt in dat investeerders mogelijk aan het inslaan zijn.

Possible bottom has been put in in supply delta.

From a supply side, suggests #Bitcoin is in a major accumulation zone. pic.twitter.com/Ags1uU8efT

— Charles Edwards (@caprioleio) February 23, 2022

In ander bitcoin nieuws vandaag viel te lezen dat een Senator in Mexico een wetsvoorstel heeft ingediend om van bitcoin een wettig betaalmiddel te maken. Lees hier meer over dit nieuws.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.