Al drie weken lang gebeurt er relatief weinig bij bitcoin (BTC). De koers handelt vlak terwijl het handelsvolume wel licht toeneemt. Volgens econoom en handelaar Alex Krüger kunnen we op basis van de huidige lage volatiliteit op de korte termijn mogelijk een grote beweging verwachten. Dat laat Krüger aan de hand van een op Twitter gedeelde grafiek zien.

Bitcoin volatiliteit is laag

De econoom laat zijn 146.000 volgers weten dat de huidige bitcoin volatiliteit behoorlijk laag is. Volatiliteit is de mate waarin de koers op en neer beweegt. En kijkend naar de koersgrafiek van bitcoin op bijvoorbeeld Bitvavo kunnen we al snel bevestigen dat de volatiliteit op dit moment bijzonder laag is.

Als de volatiliteit afneemt, neemt de kans op juist weer meer volatiliteit toe. Krüger deelt de volgende grafiek en laat daarin een aantal momenten zien waarin de volatiliteit ook zo laag was:

“Elke keer dat BVOL [Indicator die bitcoin volatiliteit weergeeft] onder de 25 sloot, volgde al snel een explosieve bitcoin-beweging. Twee keer omhoog, één keer omlaag (november 2018).”

Every time $BVOL closed below 25, an explosive bitcoin move soon followed. Twice up, once down (Nov 2018). pic.twitter.com/mao9F44K22

— Alex Krüger (@krugermacro) October 9, 2022

Zoals te zien kwam de volatiliteitsindicator, BVOL genaamd, drie keer eerder onder het niveau van 25. De eerste keer was in 2018, toen BTC met 50% daalde. De tweede keer was een jaar later toen bitcoin 240% wist te stijgen. De laatste keer dat de BVOL indicator onder de 25 terechtkwam is alweer even geleden, namelijk in 2020. Toen steeg bitcoin met 35%.

Ook nu weer een explosieve bitcoin beweging?

Of ook nu weer een wilde beweging kan ontstaan weet natuurlijk niemand. Wel herinnert Krüger ons eraan dat er komende week een aantal belangrijke economische cijfers bekend zullen worden gemaakt. “Core CPI aanstaande donderdag boven of onder de consensus met 0,2% of meer kan het veroorzaken,” aldus de econoom. Mochten de cijfers enigszins afwijken van de verwachtingen dan kan dit zo’n “explosieve” koersbeweging teweegbrengen.

Kortom, tijd om het crypto nieuws goed in de gaten te blijven houden!

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.