Tribalisme, het is iets wat enorm speelt rondom sommige cryptocurrency-projecten. Bitcoiners moeten niets van altcoiners hebben, en vaak is het andersom niet anders. De CEO van Ripple, het bedrijf achter XRP (XRP), vindt dit jammer en stelt dat dit de hele markt remt. Hij zei dit in een interview met het Amerikaanse CNBC.

“Ik heb bitcoin, ethereum en meer” – Ripple CEO

In het interview zei Ripple CEO Brad Garlinghouse: “Polarisatie is niet gezond naar mijn mening,” zich uitsprekend over de stammenstrijd in cryptoland. Het gesprek met de CEO werd tijdens de Paris Blockchain Week gehouden, een groot evenement dat vorige week plaatsvond.

Garlinghouse benadrukt te geloven in de hele industrie, niet een enkele cryptocurrency. Het is een engiszins opvallende uitspraak gezien het feit dat zijn bedrijf producten bouwt op basis van XRP.

“Ik heb bitcoin, ik heb ethereum, ik heb enkele anderen. Ik ben er absoluut van overtuigd dat deze industrie zal blijven bloeien.”

Hij lijkt in zijn uitspraken vooral te doelen op het Bitcoin Maximalisme, een beweging van die hard Bitcoiners die geloven dat hun cryptocurrency de absolute koning is en dat altcoins gedoemd zijn te falen. De beweging is volgens Garlinghouse een van de redenen dat de invloed van de industrie binnen de Amerikaanse politiek “verdeeld” is.

Uitspraken Ripple CEO kunnen op kritiek rekenen

En niet geheel onverwacht zien we hier en daar behoorlijke kritiek op de uitspraken van Garlinghouse. Alex Gladstein van de Human Rights Foundation schrijft bijvoorbeeld in een tweet:

“Ripple’s onzin en betaalde propaganda is juist hetgene dat de adoptie van Bitcoin tegenhoudt. De kwaadaardige fratsen die deze mensen uithalen om hun waardeloze token te shillen is verbazingwekkend.”

Dat Bitcoiners vooral niets van Garlinghouse moeten hebben is wellicht niet zo gek. Ripple en Greenpeace kondigden namelijk onlangs aan een actie te zijn gestart om het Bitcoin-netwerk over te laten stappen op proof-of-stake (PoS). Dit terwijl het feit dat Bitcoin miners nodig heeft een van de kernpunten is van het Bitcoin-protocol, zoals hier gelezen kan worden.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.