De afgelopen jaren stonden niet in de laatste plaats in het teken van Artificial Intelligence (AI), oftewel Kunstmatige Intelligentie. Slimme software weet tegenwoordig vaak slimmer te zijn dan mensen. Google’s DeepMind-team is hier beter in dan wie dan ook. Voormalig onderzoekers van DeepMind werken nu aan AI-modellen die aandelen en crypto kunnen verhandelen.

Hyperintelligente computermodellen

Dat schrijft CNBC, die de drie ex-Googlers heeft geïnterviewd. Martin Schmid, Rudolf Kadlec en Matej Moravcik werkten voorheen bij DeepMind, een dochterbedrijf van Google-moederbedrijf Alphabet. DeepMind is bekend van AI-modellen zoals AlphaChess, AlphaGo, AlphaGo Zero en AlphaStar. Die hebben respectievelijk de wereldkampioenen in schaken, het Aziatische bordspel Go en het computerspel StarCraft 2 verslagen.

AlphaGo Zero heeft AlphaGo vervolgens met een score van 100 – 0 weten te verslaan – versie twee van het computermodel wist dus het eerste ‘perfecte’ computermodel volledig in de pan te hakken. Dat geeft duidelijk aan waar DeepMind toe in staat is. Nog even en DeepMinds slimme computermodellen maken gehakt van iedere mens op elk werkgebied.

Financiële- en crypto-markten nu aan de beurt

De drie programmeurs zijn nu echter geen onderdeel meer van DeepMind, maar ze zijn hun eigen startup begonnen. Alle drie werkten ze voorheen bij IBM, waar ze een AI genaamd DeepStack hebben ontwikkeld. Dit was de eerste AI die professionele poker-spelers heeft verslagen. Het toekomstige algoritme moet voor financiële markten worden gebruikt. Eerst wordt er gemikt op aandelen, maar ook software voor cryptocurrencies wordt overwogen.

Het gaat om een AI die voor actief handelen gebruikt zal worden. Er zal dus worden gekeken naar technische aspecten, zoals prijsniveaus, bepaalde koersbewegingen en indicatoren. Het ziet er niet naar uit dat fundamentele analyse een belangrijk onderdeel zal zijn.

Schmid is volgens CNBC niet bang dat regulatoren de pret zullen dempen. Andere bedrijven, zoals Candlestick en Yuyostox, doen namelijk al min of meer hetzelfde. Echter bestaat het het nieuwe EquiLibre Technologies uit voormalig DeepMind-medewerkers, een geduchte concurrentie dus. De drie programmeurs hebben DeepMind in januari verlaten en hebben hun nieuwe bedrijf in Praag, Tsjechië opgericht. Ze zijn ook al in zee gegaan met durfkapitalisten. Helaas is het opgehaalde bedrag niet bekend.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.