Bitcoin (BTC) kon sinds gisterenavond weer aardig stijgen. Het valt op dat analisten weer voorzichtig iets meer bullish beginnen te worden. Desondanks blijft de angst op de markt juist toenemen. De angst komt volgens de Fear & Greed index nu zelfs op het hoogst niveau uit sinds corona crash van maart 2020. Ook blijven blijven de meningen verdeeld of bitcoin al een bodem bereikt heeft of niet.

‘Did I read that right?’

‘You did.’$BTC pic.twitter.com/uWR04qhrIY

— Miles J Creative (@JohalMiles) May 17, 2022

Bitcoin koers stijgt met 2,6%

De bitcoin koers steeg zondagnacht naar $31.300, maar werd daar afgewezen. Bitcoin zakte gedurende nacht terug naar $29.500 en vond daar gisterenochtend support. Vervolgens brak bitcoin even door $30.000, maar kwam niet veel verder dan dat.

Bitcoin begon toen weer te dalen en kwam gisterenavond uit op $29.300. Vooralsnog lijkt bitcoin dus een patroon van higher lows vestigen sinds de dip naar $26.600 afgelopen donderdag. Vanaf de $29.300 maakte bitcoin een flinke bounce, maar de koers kon niet direct door $30.000 breken.

Tegen eind gisterenavond lukte dat toch en de koers hield vervolgens gedurende nacht rond de $30.000 stand. Vanochtend maakte bitcoin een sprongetje en de koers stijgt op het moment van schrijven richting $30.600 op KuCoin en €29.200 op Bitvavo. Daarmee staat de BTC koers vandaag 2,6% in de plus.

DXY koers zakt naar cruciaal punt

Bitcoin begon gisterenmiddag te dalen toen aandelenmarkten als Nasdaq en S&P 500 in het rood openden. Beide markten sloten ook de dag af in het rood, maar kort daarna begon bitcoin juist te stijgen. Dat betekent echter nog niet dat de langverwachte ontkoppeling plaats heeft gevonden, zoals sommigen wellicht iets te enthousiast al roepen.

Het is wellicht belangrijker om momenteel weer naar de Amerikaanse dollar index (DXY) koers te kijken. Die is namelijk de afgelopen dagen flink aan het dalen en komt nu weer in het bereik terecht dat wekenlang weerstand bood. Als DXY van deze weerstand nu support maakt en stuitert, kan dat mogelijk slecht uitpakken voor bitcoin, maar ook vice versa.

Low timeframe update of $BTC, #SP500 and #DXY:

+ $BTC: broke above trendline, successful retests;
+ #SPX: held the longterm blue trendline, forming inverse head and shoulders at launchpad (green zone);
+ #DXY: dropping below blue trendline. pic.twitter.com/Sb9UDeoKKu

— Gert van Lagen (@GertvanLagen) May 17, 2022

Bitcoin weerstandsgebieden

Bitcoin zou helemaal terug naar het bekende gebied tussen $38.000 en $39.000 kunnen stijgen zodra de $31.222 wordt gebroken, meldt Whale Maps. Rond die prijs werd bitcoin zondagnacht nog afgewezen.

Closest on-chain volume profile resistance for #Bitcoin

As with the previous tweet, breaking above $31,222 should theoretically bring us up all the way to $38k pic.twitter.com/qJs9AgnZm6

— whalemap (@whale_map) May 16, 2022

Desondanks werd bitcoin onlangs ook op $32.000 afgewezen en ook tussen $34.000 en $37.000 zou mogelijk nog flink wat weerstand kunnen zitten. Er bestaat ook nog altijd de kans dat bitcoin toch nog diepere lows gaat opzoeken als de bredere markt niet mee zit.

#Bitcoin Possibility Retreats to New Resistance Region ($34k-$37k)

Still $30.9k needs to be Broken, before confirming the possible retracement. https://t.co/GD280ljBJq

— G a a h (@gaah_im) May 17, 2022

Hoogste BTC handelsvolume in acht maanden

Ondertussen meldt Coinalyze dat afgelopen week voor het hoogste handelsvolume zorgde sinds herfst van vorig jaar. Die piek had echter te maken met de flinke crash van Terra (LUNA) afgelopen week, het verkoop van de BTC reserves van de Luna Foundation Guard en investeerders die de dip kochten. Ondertussen is het volume weer flink gedaald.

Biggest weekly trading volume since autumn last year.#Bitcoin #crypto pic.twitter.com/gs2vVUtlF5

— Coinalyze (@coinalyzetool) May 16, 2022

Crypto Insiders Premium voor bitcoin analyses

Wil jij meer leren over het traden van crypto en het analyseren koersen? Word lid van Crypto Insiders Premium en kom de eerste 30 dagen helemaal gratis een kijkje nemen! Stel vragen aan analisten, klets met onze fanatieke community en ontvang dagelijks technische en fundamentele analyses.

How DCA’ing into the market feels like right now! pic.twitter.com/K4A86l5uBU

— Market Sentiment (@mkt_sentiment) May 17, 2022

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.