Bitcoin (BTC) heeft in een mum van tijd alle eerdere verliezen van de afgelopen week goedgemaakt. Gisteravond begon de BTC koers te stijgen en vandaag werd daar nog meer vaart achter gezet. Met een totale stijging van 9,6% werd de psychologische grens van $30.000 zelfs weer bereikt. Op het moment van schrijven komt de koers uit op $29.600 en staat het met 8,5% in het groen over de afgelopen 24 uur.

Bitcoin profiteert van bankencrisis

Te midden van alle onrust in het Amerikaanse banksysteem wist bitcoin uitstekend te presteren in de eerste drie maanden van het jaar en was het zelfs de best presterende activa van het eerste kwartaal. Vanmorgen kon je al in het Bitcoin nieuws lezen dat de BTC koers positief reageerde nadat er nieuwe zorgen zijn ontstaan omtrent First Republic Bank.

Gisteren kwam het nieuws namelijk naar buiten dat klanten van First Republic Bank meer dan $100 miljard hebben opgenomen in het eerste kwartaal, wat gelijk staat aan maar liefst 40,8% van het totaal. Als gevolg heeft de bank al aangekondigd dat het 35% van zijn personeel gaat ontslaan. Omtrent alle angst zijn de aandelen van FRC met bijna 50% gedaald en staat het momenteel zelfs 93% lager dan in het begin van het jaar.

This is not some obscure cryptocurrency.

This is the stock price of one of America’s largest banks.

Weird times. pic.twitter.com/yXuuI8HxdQ

— Pomp (@APompliano) April 26, 2023

Met alle renteverhogingen van de Amerikaanse Federal Reserve lijkt de centrale bank erin te slagen om de inflatie te beteugelen, maar het Amerikaanse bankensysteem staat duidelijk op wankelen. Met de Federal Open Market Committee (FOMC) in aantocht, is de verwachting voor een renteverhoging van 0,25% dan ook gedaald van 90,5% naar 77%. Volgende week krijgen we te horen wat het besluit zal zijn en wat voor effect het op de BTC koers teweeg gaat brengen.

De veerkracht die BTC momenteel toont laat wederom zien dat de activa wordt gezien als een veilige haven wat losstaat van het traditionele financiële systeem. First Republic is met $233 miljard vermogen in beheer zelfs groter dan de eerder omgevallen Silicon Valley Bank (SVB).

Maandelijkse BTC-opties

Gezien het bullish momentum waar bitcoin, en als gevolg de gehele cryptomarkt, momenteel van geniet, bevinden de BTC bulls zich in een goede positie voor de maandelijkse BTC-opties van $3,2 miljard in april. Hoogstwaarschijnlijk zullen de winsten worden gebruikt om de support van $28.000 te versterken met een huidige koers van boven de $29.000, dus het verwachte resultaat is vooral zorgwekkend voor de bears.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.