Amerikaanse presidentskandidaat Ron DeSantis liet onlangs tijdens een Twitter Space gesprek met onder meer Elon Musk weten dat hij behoorlijk voorstander is van de wereld van crypto. Volgens de huidige gouverneur van Florida komt zijn steun voor bitcoin (BTC) en de rest van crypto voort uit zijn liefde voor vrijheid. Daarnaast gaf hij aan te geloven dat bitcoin zal ‘sterven’ op het moment dat Joe Biden opnieuw wordt verkozen tot president. Een duidelijke boodschap aan Amerikaanse pro-crypto kiezers.

Ron DeSantis steunt BTC

Het gesprek kwam enigszins moeilijk op gang door grote problemen aan de kant van Twitter, maar na een vertraging van zo’n half uur barstte het eindelijk los. Er werden een tal van onderwerpen aangesneden, maar vooral aan het einde van het gesprek werd het interessant voor crypto gebruikers.

Ron DeSantis liet namelijk heel duidelijk weten dat hij totaal achter bitcoin staat. Volgens hem is bitcoin zelfs een manier om je te beschermen tegen een overheid die op veel gebieden veels te ver gaat.

“Je hebt alle recht om aan Bitcoin te doen,” zei DeSantis. “De enige reden waarom deze mensen in Washington het niet leuk vinden is omdat ze het niet kunnen controleren. Bitcoin vormt een bedreiging voor hen. Ze proberen het uit het bestaan te reguleren”

Het is volgens de gouverneur overduidelijk dat Washington bang is voor bitcoin. Het vertegenwoordigt een dreiging richting de gevestigde orde en daarom proberen wetgevers momenteel de opmars van crypto de das om te doen, aldus DeSantis. Hij stelde ook dat hij zich op elke mogelijke manier zal verzetten tegen een mogelijk verbod op bitcoin.

Bitcoin en de verkiezingen in 2024

En dit verbod zou er volgens DeSantis zomaar eens kunnen komen als Joe Biden opnieuw wordt verkozen tot president in 2024. Volgens hem is de huidige regering alles aan het doen om zo’n verbod van de grond te krijgen. Of dat feitelijk ook echt zo is valt uiteraard te betwijfelen.

“Het huidige regime heeft het duidelijk gemunt op Bitcoin. En als het nog vier jaar doorgaat, zullen ze het waarschijnlijk uiteindelijk doden,” aldus DeSantis.

Onlangs was al in het bitcoin nieuws te lezen dat een andere Amerikaanse presidentskandidaat, Robert Kennedy Jr., groot voorstander is van bitcoin. Hij accepteert zelfs BTC voor zijn campagnedonaties. Het is duidelijk dat crypto een belangrijk punt kan worden tijdens de volgende verkiezingen.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.