Bitcoin (BTC) begon afgelopen week met een dipje, herstelde vervolgens sterk maar kelderde toen weer flink. Bitcoin valt weer bijna in hetzelfde bereik als de koers begin dit jaar hing. Daarmee ligt de angst en onzekerheid weer hoog in de markt en zijn analisten nog steeds zeer verdeeld.

Bitcoin Fear and Greed Index is 24 — Fear
Current price: $39,868 pic.twitter.com/D4nAp8mWbO

— Bitcoin Fear and Greed Index (@BitcoinFear) April 23, 2022

Bitcoin koers weer terug naar af

De bitcoin koers verloor grip op de $40.500 begin deze week en dipte toen even onder $39.000. Vervolgens maakte bitcoin een herstel en tikte donderdag bijna $43.000 aan. Daar werd de koers echter afgewezen en kwam vrijdagochtend weer rond die $40.500 uit.

Vrijdagmiddag kon bitcoin hier echter ook niet aan vasthouden en kelderde nog dieper. Bitcoin kwam even rond $39.350 uit en herstelde toen ietsjes. De koers schommelde gisteren tweemaal naar een piek van $39.950, maar zakte vervolgens naar $39.500.

De bitcoin prijs stijgt vanochtend naar $39.800 op KuCoin en €36.850 op Bitvavo, maar de koers heeft hier momenteel moeite om aan vast te houden. Bitcoin staat daarmee 0,5% in de plus vandaag en 1,7% in de min ten opzichte van een week geleden.

De correlatie met de bitcoin koers

Meerdere analisten waarschuwden al voor een mogelijke afwijzing in het gebied tussen de $42.000 en $43.000. Toch ging de daling van deze week ook weer gepaard met een nieuwe dosis angst. De Federal Reserve voorzitter bevestigde een verhoging van de rentetarieven in mei om de inflatie tegen te gaan. Dat zorgde voor roodkleurende aandeelmarkten als de S&P 500 waar bitcoin een hoge correlatie mee heeft en een stijgende Amerikaanse dollar index (DXY) waar bitcoin een negatieve correlatie mee heeft.

Possibility that $DXY breaks the resistance level like in 13-14? What happened those years with #Bitcoin ?

(Not an expert in macro, so would love some insigths from smarter minds)

Recession in the horizon, people getting $$$.. This is an ideal scenario no? pic.twitter.com/h72pfJ7ciR

— Blockwise (@Blockwise_) April 23, 2022

De BTC koers hangt dus weer in een gevoelig gebied. Het is mogelijk dat bitcoin niet veel dieper dipt omdat begint dit jaar in dit bereik veel BTC werd verhandeld en dat zorgt mogelijk voor veel support. Als men uitzoomt op de grafiek, valt het op dat bitcoin ook nog steeds een reeks van higher lows vestigt.

$BTC. The big picture.

Despite bearish sentiment across the board BTC is printing HLs.

Invalidation would be a break and close below diagonal, targeting outlined lower supports. pic.twitter.com/LEoajTDLGv

— Wolf (@IamCryptoWolf) April 24, 2022

Toch ziet de koers er niet heel stabiel uit en genoeg analisten vrezen nog altijd voor een diepere daling en daarmee mogelijk een hertest van de lows van begin dit jaar. De koers zou dan nog helemaal richting $30.000 kunnen zakken.

$BTC on-chain update

$41400 – closest on-chain volume profile resistance. It’s really huge res. Keep on eye on this.

$40400 – closest on-chain volume profile support, currently price drop below this area and it could be resistance.

$38600 – closest support. pic.twitter.com/rsw4r4ai5y

— IT Tech (@IT_Tech_PL) April 22, 2022

Crypto Insiders Premium voor bitcoin analyses

Wil jij meer leren over het traden, analyseren en gebruiken van cryptocurrencies? Word lid van Crypto Insiders Premium en kom de eerste 30 dagen helemaal gratis een kijkje nemen. Stel vragen aan analisten, klets met onze fanatieke community en ontvang dagelijks technische en fundamentele analyses!

Bitcoin, boring? Gasp! But boring is good if you want institutional adoption. pic.twitter.com/GiNqHpPe6a

— Jurrien Timmer (@TimmerFidelity) April 20, 2022

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.