Vandaag werden de inflatiecijfers in de Verenigde Staten bekendgemaakt voor februari. Het ziet er niet fraai uit en even leek bitcoin (BTC) hier juist positief op te reageren. Maar het bleek hier enkel om een fake out te gaan met bitcoin opnieuw in de problemen.

Bitcoin profiteert vooralsnog niet van hoge inflatie

De inflatiecijfers laten zien dat het alleen maar erger wordt in de VS. In februari kwam dit cijfer uit op maar liefst 7,9%, het hoogste niveau in decennia tijd. Zoomen we in op de verschillende sectoren dan zijn de cijfers nog schrikbarender. Zo zouden de prijzen in de energiesector met 25% zijn gestegen. Gebruikte auto’s zagen zelfs een prijsstijging van 41%.

BREAKING: Inflation was just reported at 7.9%.

This is the highest inflation in decades.

— Pomp (@APompliano) March 10, 2022

Bitcoin als veilige haven zou in theorie kunnen profiteren van hoge inflatie. Net als goud is bitcoin een schaarse activa. Dergelijke activa kunnen bescherming bieden in tijden van hoge inflatie of onzekerheid. Bitcoin leek vlak na de bekendmaking van de cijfers inderdaad even te kunnen profiteren.

BTC prijs stijgt in 5 minuten tijd met 2,5%

De bitcoin prijs steeg in een enorm snelle beweging met ruim 2,5% in waarde na de publicatie van de inflatiecijfers. Maar dat was niet van lange duur. In de 10 minuten die volgden corrigeerde bitcoin weer volledig terug.

Vooralsnog houdt de $39.000 stand als support. Maar BTC handelt hier op het moment van schrijven nog akelig dicht boven. De prijs van bitcoin is $39.200 op Coinbase. Op de Nederlandse cryptobeurs Bitvavo wordt bitcoin voor €35.654 verhandeld.

Bitcoin terug naar $34.000?

In theorie zou bitcoin met het vasthouden van de support bij $39.000 een hogere low kunnen vormen. Maar gezien de onzekere markt blijft de situatie wankel. Analist en handelaar Nebraskangooner verwacht een verdere correctie naar beneden. De altcoins zouden hierbij nu het voortouw nemen. In een tweet schetst de handelaar een scenario waarin BTC helemaal terug zakt naar de $34.000-regio.

#Bitcoin

Altcoins and ETH seem to be leading the breakdown a little.

I think we are finally going to see #BTC break down from this range and hit the first green box while possible sleeping the lows in the lower box. pic.twitter.com/31vroPHwmP

— Nebraskangooner (@Nebraskangooner) March 10, 2022

Benieuwd naar een uitgebreide bitcoin analyse? Vind hier de vandaag verschenen analyse van David van Ineveld!

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.