Dave the Wave, een bekende finfluencer op Twitter met meer dan 100.000 volgers, heeft een bitcoin (BTC) prijsvoorspelling geplaatst. Hij geeft aan te denken dat bitcoin richting de 48-maanden moving average gaat bewegen. Dit is in het verleden vaak een plek geweest waar bitcoin een bodem maakt.

Eerder succes bij het voorspellen van bitcoin

De analist wist in mei 2021 ook de bitcoin crash te voorspellen en later ook het double top patroon, ofwel een dubbele piek patroon, op $69.000. Hij voorspelt nu dat de bodem in zicht is en mogelijk deze maand gevormd zou kunnen worden.

Hij zegt: “Ongetwijfeld nog een maand erin [op basis van deze statistiek] … dat is wat je zou verwachten als de prijs de dieptepunten in de loop van deze maand opnieuw zou testen.”

Arguably, another month in it [on the basis of this metric]… which is what you’d expect if price is to re-test the lows over the course of this month. pic.twitter.com/vdstJOqpMG

— dave the wave (@davthewave) May 14, 2022

BTC piek en bodem

Dave the Wave had in oktober 2021, toen bitcoin de $60.000 doorbrak, aangegeven dat hij dacht dat er een dubbele piek gevormd zou worden rond de $65.000 voordat bitcoin weer omlaag zou gaan en een dubbele bodem vormt rond de $29.000.

Hij gaf aan dat hij het niet gek zou zijn dat bitcoin nu een dubbele bodem vormt aangezien we eerder ook al een dubbele piek hebben gezien. 

Dave kijkt ook naar verschillende technische indicatoren. Hij geeft bijvoorbeeld aan dat de moving average convergence divergence (MACD) aangeeft dat bitcoin klaar is voor een bodem. 

De vergelijking van de wekelijkse MACD-structuur van bitcoin ziet er veelbelovend uit …

Comparison of the #Bitcoin weekly MACD structure is looking promising… pic.twitter.com/AiNX2my8FA

— dave the wave (@davthewave) May 13, 2022

Crypto Insiders voorspelde een koers van $28.800

Niet alleen Dave the Wave wist bitcoin goed te voorspellen. Een van de analisten van de Premium omgeving van Crypto Insiders deelt dagelijks verschillende technische analyses en wist op 31 maart, toen de koers van bitcoin op $47.000 stond, te voorspellen dat bitcoin mogelijk naar de $28.800 zou zakken.

Later op 12 april konden we betere een richting kiezen en werd de $28.800 helemaal duidelijk. Alle technische analyses worden gearchiveerd en zijn terug in te zien. Samen met de community proberen we mooie in- en uitstapmomenten te vinden voor verschillende cryptocurrencies waaronder bitcoin, ethereum (ETH), Cardano (ADA) en meer. 

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.