Afgelopen nacht begon de bitcoin (BTC) koers plotseling te stijgen. Het was een opvallend snelle stijging na een relatief rustige periode op de markt. Wanneer we naar het laatste crypto nieuws kijken dan vinden we een mogelijke oorzaak van de stijging, namelijk een aantal uitspraken van de Amerikaanse minister van Financiën, Janet Yellen.

President Bidens crypto executive order

Gisteren kwam het nieuws naar buiten dat de president van de Verenigde Staten, Joe Biden, deze week nog een crypto-wet zal gaan ondertekenen. Dit zou om een zogenoemde executive order gaan, wat inhoudt dat het Congres het niet goed hoeft te keuren.

Dit nieuws zorgde voor een zekere mate van angst en onzekerheid. Strikte wet- en regelgeving zouden mogelijk negatief uit kan pakken voor crypto-bedrijven. Zeker in de huidige context, waarin crypto exchanges hier en daar worden beschuldigd van het faciliteren van het omzeilen van sancties door Rusland, waren er enigszins negatieve verwachtingen van de nieuwe wet.

Bitcoin prijs haalt opgelucht adem

De minister van Financiën bracht gisternacht, per ongeluk te vroeg, helderheid. Uit de verklaring van Yellen blijkt dat de executive order “verantwoorde innovatie” zal ondersteunen:

“Een presidentieel uitvoerend bevel over cryptocurrencies zou ‘verantwoorde innovatie ondersteunen’, aangezien het het Amerikaanse beleid tussen agentschappen coördineert,”

Het is hierbij een goed teken dat er rekening wordt gehouden met de innovatie van de crypto-sector. De stap van Biden en zijn regering worden dan ook positief ontvangen binnen de crypto gemeenschap. Cameron Winklevoss van crypto exchange Gemini, schrijft op Twitter:

“Ik juich deze constructieve benadering van doordachte cryptoregulering toe en kijk ernaar uit om samen te werken met de verschillende belanghebbenden om ervoor te zorgen dat de VS een leider in crypto blijft.”

Vla na de publicatie van Yellens verklaring steeg bitcoin met 8% in waarde. Een teken dus dat ook de markt positief is over de nieuwe wet!

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.