De bitcoin (BTC) koers heeft vandaag een mooie beweging gemaakt en handelt zelfs weer boven de $40.000! Het is niet helemaal duidelijk waar de plotselinge beweging vandaan komt, al was er vandaag hier en daar wat positief crypto nieuws omtrent de adoptie van de cryptocurrency. In deze marktupdate lees je alles over de koersbeweging van vandaag.

Bitcoin koers schiet omhoog

Waar de angst nog steeds aanwezig is in de schaduw van het conflict in Oekraïne, zagen we de BTC koers de afgelopen dagen al flink volatiel zijn. De invasie door Rusland zorgde ervoor dat de koers terug werd gedrukt tot een dieptepunt van $34.322. Maar sinds die low is de koers langzaam maar zeker weer terug gekropen richting de weerstandszone bij $40.000.

Sinds 24 februari handelde de bitcoin koers hier vlak onder waarbij de volatiliteit afnam. Gisteravond was er nog even een dipje terug naar $37.500, maar vandaag om 15:00 sprong BTC er toch weer vandoor. Met een sterk toenemend handelsvolume brak de koers een uur later de weerstand bij $40.000, zoals hieronder op de grafiek te zien.

Bitcoin koers – 1-uurs grafiek (gele lijn is $40k). Bron: Tradingview

Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin $41.108 op Coinbase. Op de Nederlandse cryptobeurs Bitvavo wordt BTC voor €36.601 verhandeld. Dit markeert een stijging van ongeveer 5,5% ten opzichte van 24 uur geleden. Over de afgelopen drie uur staat bitcoin echter maar liefst ruim 8% in de plus.

BTC stuit op volgende weerstand

Het is een mooie beweging van bitcoin waarmee de koers direct op het volgende obstakel stuit. Het gaat om de weerstandszone tussen $41.000 en $42.000, een prijsniveau waar de koers eerder deze maand nog support vond voordat het hier doorheen zakte. Het is nu zaak dat de koers het prijsniveau bij $39.300-39.500 omzet in support.

$BTC Facing resistance now.
What a move pic.twitter.com/GWHJ9SKyg7

— Crypto-ROD (@RodMaartin) February 28, 2022

Vooral ‘bitcoin top kopers’ verkochten

Dan een blik op de on-chain gegevens. Uit een nieuwe update van blockchain-analysebedrijf Glassnode blijkt namelijk dat het vooral de bitcoin top kopers waren die de afgelopen week hun bitcoins verkochten. Dit zijn de bitcoin kopers die tijdens de piekende prijs BTC kochten en de afgelopen weken dus diep in de min kwamen te staan. De hodlers bleven echter stevig vasthouden, ondanks de rumoerige tijden.

#Bitcoin top buyers have largely capitulated, with holders of young coins selling heavily over the last week.

In this edition, we perform a deep dive into coin distribution and what it tells us about the HODLer base

Read our analysis in The Week On-chainhttps://t.co/WMAVrkwsQf pic.twitter.com/lg0PZ2xZs8

— glassnode (@glassnode) February 28, 2022

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.