Na de mooie rally van bitcoin (BTC) in de afgelopen drie dagen, is het breken van de $24.000 weerstand vooralsnog een brug te ver. De bitcoin koers deed vandaag nog wel een poging. Helaas hadden de bulls op dat moment de kracht niet meer om door te stomen. In dit artikel lees je een korte update over de huidige stand van zaken op de markt.

Bitcoin prijs handelt boven $23.000

Te beginnen met de huidige prijs van bitcoin. Op crypto exchange Coinbase staat deze op het prijspunt van $23.690. Bij de Nederlandse crypto exchange Bitvavo is de bitcoin prijs in euro €23.260.

Hiermee handelt BTC dus nog wel boven de zone van ongeveer $23.200. Deze prijszone bood eerder nog weerstand en na het breken hiervan zou deze zone nu steun kunnen bieden.

Dat bitcoin niet direct door de huidige weerstand van $24.200 kon breken was enigszins verwacht. Op de 4-uurs grafiek leek de koers oververhit te raken. Desalniettemin hebben traders die op het juiste moment instapten de afgelopen dagen een mooie winst van 15% weten te maken.

Wil jij meer leren over het handelen met bitcoin? Neem een kijkje in onze Discord-server en begin je crypto-avontuur samen met onze fanatieke leden en analisten. Onze Discord vind je hier.

Analist houdt deze BTC prijs in de gaten

Alhoewel bitcoin het de afgelopen dagen dus goed doet, is analist Will Clemente nog voorzichtig met te stellen dat we een daadwerkelijke trendommekeer zien. In een tweet schrijft hij dat hij nog steeds wacht op het moment dat de BTC prijs boven de short-term holder cost basis komt, een on-chain indicator.

“Ik wacht nog steeds op de herovering van de short-term holder cost basis om vertrouwen te hebben in een volledige trendomkering (vergelijkbaar met het voorjaar van 2019).

Die ligt op 28K, wat ook samenvloeit met technische weerstand. Gewoon iets om in gedachten te houden ter bevestiging.”

Update from December: Still waiting for short-term holder cost basis to be reclaimed to feel confident in a full-on trend reversal (similar to spring 2019).

Sits at 28K which is also confluence with technical resistance. Just something to keep in mind for confirmation. https://t.co/G0kp3zD9Wc pic.twitter.com/IHPma79cHd

— Will Clemente (@WClementeIII) July 29, 2022

Clemente ziet het heroverwinnen van dat prijsniveau als een belangrijke bevestiging. Voor nu blijft het dus afwachten hoe de koers zich de komende tijd zal ontwikkelen en of de weerstand bij $24.200 gebroken kan worden.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.