Bitcoin (BTC) is sinds de dip van vorige week relatief rustig gebleven. We meldden in deze marktupdates de afgelopen dagen al vaker dat een consolidatiefase mogelijk volgt voordat bitcoin weer uitbreekt.

Toch zien we dat het marktsentiment steeds positiever wordt en analisten steeds meer bullish. Veel analisten verwachten dan ook dat het niet al te lang kan duren voordat de koers weer uitbreekt.

Bitcoin koers stijgt voorzichtig

De bitcoin koers consolideerde de afgelopen dagen vlak boven $46.000. Gisterenochtend kromp het bereik waar bitcoin in bewoog naar het gebied tussen $46.000 en $46.250. Gisterenavond verloor bitcoin hier echter grip op en dipte even naar $45.300. Vanaf daar maakte de koers weer een aardige sprong, doorbrak gelijk $46.250, en kwam toen bij $46.500 aan.

Afgelopen nacht hield bitcoin boven deze $46.500 stand en bleef voorzichtig stijgen. Toch lijkt de koers vooralsnog moeite te hebben om door de weerstand rond $46.700 te breken. De bitcoin prijs komt op het moment van schrijven op $46.650 uit op KuCoin en €42.500 op Bitvavo. Daarmee staat BTC 1,1% in de plus vandaag.

BTC van weerstand naar support

Ondanks dat de crypto-markt steeds meer bullish wordt, moeten we nog altijd rekening houden met het feit dat veel angst de traditionele financiële markten in zijn greep houdt. Het gaat dan om zaken als de oorlog in Oekraïne, de snel stijgende inflatie en energieprijzen en de corona lockdown in China. Dit maakt investeerders onzeker en een klap op de traditionele markten zal hoogstwaarschijnlijk ook overslaan naar crypto.

Voor nu is het belangrijk dat de weerstand rond $46.700 terug omslaat naar support. Dan kan de koers binnenkort weer de $48.000 testen, al is het nog steeds maar de vraag of er ditmaal genoeg momentum is om door te breken. De volgende supportniveaus om rekening mee te houden zijn de 200-dagen exponential moving average (EMA) rond $44.800 en de 21-dagen EMA rond $44.400.

#Bitcoin is trying to flip previous resistance into new support: pic.twitter.com/4X32uy247q

— Matthew Hyland (@MatthewHyland_) April 4, 2022

BTC accumulatie en retail FOMO

Ondertussen blijkt uit on-chain gegevens dat de accumulatie van BTC nog steeds doorzet en zelfs versnelt. Het ziet ernaar uit dat zowel de whales, de grote investeerders, en de shrimps, de kleine investeerders, nu beide flink BTC inslaan.

Analist On-chain College meldt dat de laatste keer dat het BTC balans op exchanges zo laag lag als nu, maar liefst 1.311 dagen, oftewel 3,5 jaar, geleden was.

The last time the #Bitcoin balance on Exchanges was this low was 1,311 days ago (or over 3 1/2 years ago). pic.twitter.com/q2fNiOhNtd

— On-Chain College (@OnChainCollege) April 4, 2022

Analist PlanC meldt daarnaast dat de laatste keer dat 95.000 BTC netto uit exchanges stroomde in 30 dagen, de koers een significante opwaartse trend maakte. Nu zijn er al 97.255 BTC in de afgelopen 30 dagen van crypto-beurzen verwijderd. Volgt een zesde opwaartse trend?

The previous 5 times over 95,000 (net) #Bitcoin’s were removed from exchanges within a 30-day time frame a significant uptrend followed.

97,255 (net) #BTC have been removed from exchanges in the last 30 days.

Will we see 6 straight…? #Crypto pic.twitter.com/hciQor0NzJ

— Plan©️ (@TheRealPlanC) April 5, 2022

Er zijn zelfs tekenen dat we wellicht eindelijk de ‘retail FOMO’ zien terugkeren. Begin vorig jaar trok de bull-markt veel nieuwe particuliere investeerders aan waardoor de koers nog harder steeg. Sindsdien is deze fear of missing out (FOMO) niet meer gezien waardoor de prijs mogelijk bleef hangen. Zien we weer trendverschuiving plaatsvinden?

This is a really interesting chart. Retail (0-1 BTC) is currently buying at the second-highest rate in Bitcoin’s history.

Looking at retail’s holdings most spikes have coincided with macro tops, but on several occasions, they have bought strategically. This spike is an outlier. pic.twitter.com/PcGxsoCVku

— Will Clemente (@WClementeIII) April 4, 2022

Crypto Insiders Premium bitcoin analyses

Ben je geïnteresseerd om dieper op bitcoin en de koers in te gaan? Neem dan een kijkje in onze premium omgeving! Hier worden dagelijkse technische analyses door de community en onze analisten gedeeld en besproken. Ook kun je hier in contact komen met onze crypto coaches die graag je vragen beantwoorden. Je kan dit nu de eerste 30 dagen gratis en vrijblijvend uitproberen!

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.