Financieel dienstverlener Fidelity Investments wil pensioenspaarders toestaan bitcoin (BTC) aan hun 401(k) rekeningen toe te voegen. Fidelity wordt door maar liefst 23.000 bedrijven gebruikt voor hun pensioenplannen, en dus is dit groot bitcoin nieuws.

Bitcoin voor pensioen

Een 401(k) rekening is een door de Amerikaanse staat gesteunde rekening waarmee werknemers kunnen investeren. De bijdragen aan deze rekening komen direct van de salarisstrook en in sommige gevallen doet de werkgever ook een duit in het zakje, afhankelijk van het gevoerde beleid. In 2019 zat er zo’n $6,2 biljoen aan waarde in alle 401(k)’s.

Fidelity wil bitcoin nu een van de keuzes maken waarin geïnvesteerd kan worden, zo meldt The Wall Street Journal. De dienstverlener verzorgt de pensioenen van zo’n 23.000 bedrijven. Hierdoor zullen de werknemers van deze bedrijven bitcoin als optie te zien krijgen voor hun pensioenplannen. Zij hoeven hier natuurlijk niet in investeren.

De keuze van Fidelity om bitcoin toe te voegen vloeit voort uit de “groeiende en organische interesse vanuit klanten.” Zij zouden een “gevarieerde reeks producten en beleggingsoplossingen,” willen hebben, aldus Dave Gray, hoofd pensioenaanbod bij Fidelity, en voegt hieraan toe:

“We verwachten volledig dat cryptocurrency de manier zal bepalen waarop toekomstige generaties denken over beleggen voor de korte en lange termijn.”

Tot 20% van pensioen in bitcoin

Pensioenspaarders kunnen tot 20% van hun 401(k) rekening omzetten in bitcoins, mocht het plan inderdaad worden uitgevoerd. Al kunnen de individuele bedrijven dit limiet wel zelf naar beneden bijstellen. Werknemers die ervoor kiezen bitcoin toe te voegen aan hun pensioeninvesteringen krijgen naar verluidt een melding met daarin informatie over wat cryptocurrencies zijn, ter educatie. Wil jij ook meer leren over Bitcoin? Word lid van Crypto Insiders Premium en probeer de eerste 30 dagen gratis! 

De stap is zeker geen verrassing gezien de eerdere uitspraken vanuit Fidelity. In februari van dit jaar publiceerde het nog een rapport met daarin zijn bevindingen wat betreft Bitcoin, en die waren uitermate positief:

“Bitcoin bezit duidelijk veel goede eigenschappen van geld, het combineert de schaarste en duurzaamheid van goud met het gebruiksgemak, de opslag en transporteerbaarheid van fiat.”

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.