Volgens de CEO van de Amerikaanse tak van de crypto exchange Bitstamp, Bobby Zagotta, kan bitcoin (BTC) in de toekomst eenzelfde positie in gaan nemen als goud nu doet. Dat zei de CEO in een interview met het Amerikaanse CNBC. Bitcoin is op dit moment echter nog te nieuw voor veel investeerders.

Bitcoin naast goud

Is bitcoin het nieuwe goud? Veel voorstanders van de cryptocurrency zeggen van wel. Toch laat de bitcoin prijs zien dat het zover nog niet is. De koers daalde de afgelopen maanden flink en lijkt ook niet te kunnen “profiteren” van de oorlog in Oekraïne.

Doordat bitcoin buiten het bereik van de overheid kan worden bewaard, schaars en censuurbestendig is, is het argument dat de cryptocurrency als veilige haven kan fungeren in tijden van crisis. Ondanks dat de prijs het afgelopen decennium hard is gestegen, blijft de investeringsklasse nog te nieuw voor veel investeerders.

Zagotta verwacht dat bitcoin zoals goud kan gaan handelen in de toekomst. Daarvoor moet het echter dus wel eerst een “meer mainstream investeringsinstrument” worden. De bitcoin prijs kwakkelt op dit moment omdat veel investeerders aan het de-risken zijn en volatiele investeringsklassen links laten liggen.

Bidens recente crypto wet is bullish

De CEO ging ook dieper in op de onlangs aangenomen crypto wet. Zagotta is positief over de wet omdat het de sector erkent en daarbij focust op innovatie. Dit zou er uiteindelijk voor kunnen zorgen dat de Verenigde Staten wereldleider worden op het gebied van crypto:

“De toon ervan is, althans voor zover ik het heb gelezen, gericht op innovatie en concurrentievermogen voor de VS. Dat vinden wij ongelooflijk belangrijk. President Biden zegt niet alleen dat de VS crypto moeten accepteren, maar ook een leider moeten zijn in deze opkomende mondiale arena.”

Dichterbij huis zagen we gisteren nog positief exchange nieuws. Het Nederlandse Bitvavo is namelijk een meerjarige sponsordeal aangegaan met de KNVB. Het handelsplatform voegt zich hiermee naast namen als Nike en ING als topsponsoren van de Nederlandse voetbalbond.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.