Een nieuwe week in crypto is weer begonnen en deze week staat er weer flink wat te gebeuren! In dit artikel lees je een korte vooruitblik op het bitcoin nieuws van deze week. Te beginnen met de lancering van El Salvadors “bitcoin obligaties.”

1. El Salvador ‘Bitcoin Bonds’ lanceren

Deze week staat de lancering van de 10-jarige bitcoin bonds, of obligaties, op de planning. Het land werd beroemd binnen de crypto-community nadat het de cryptocurrency officieel omarmde als wettig betaalmiddel. Nu gaat El Salvador nog een stukje verder.

Met de obligaties wil het land $1 miljard ophalen bij investeerders. $500 miljoen daarvan zal worden gebruikt om meer bitcoin te kopen, de andere helft gaat naar het financieren van Bitcoin City. Dit is een enorm project waarover je in deze Bitcoin Blootgelegd meer leest.

De precieze lanceerdatum is nog niet bekend. Alejandro Zelaya, de minister van Financiën van El Salvador, verwacht dat dit ergens tussen 15 en 20 maart zal zijn. De oorlog in Oekraïne kan echter mogelijk voor vertraging zorgen:

“Wij geloven dat tussen 15 en 20 maart de juiste timing is. We hebben het gereedschap bijna klaar. Maar de internationale context zal het ons leren… Ik had de oorlog in Oekraïne niet verwacht,”

2. Terra begint met bitcoin kopen

En er is nog meer bullish bitcoin nieuws. Enkele dagen geleden was te lezen dat Terraform Labs $1,1 miljard aan LUNA aan de Luna Foundation Guard heeft gedoneerd. De LUNA zal worden omgezet in USDT, de stablecoin van het netwerk. Vervolgens zal dat geld worden gebruikt om de reserves van de Luna Foundation Guard te vergroten door bitcoin te kopen. Het nieuws volgt na eerder positief nieuws van Terra. Analisten verwachten dat het deze week zal beginnen met bitcoin kopen.

Dat zal waarschijnlijk niet in een klap gebeuren. Dat zou de markt namelijk flink kunnen beïnvloeden. Toch is het waarschijnlijk dat de enorme aankoop een positief effect op de bitcoin prijs heeft. Dat blijft echter natuurlijk afwachten.

My boy Do Kwon about to add 1.2B worth of $BTC to their reserves. I’d guess, starting next week $LUNA https://t.co/LxpVi8Xn7R

— Pentoshi (@Pentosh1) March 11, 2022

3. FOMC meeting, meer BTC volatiliteit?

Het laatste punt komt uit de Verenigde Staten. Aankomende woensdag houdt de FOMC weer een meeting. Hieruit zal blijken of en hoeveel de rente wordt verhoogd in de VS. In het verleden waren de reacties op dit nieuws relatief heftig, met aardig wat volatiliteit tot gevolg. Wordt dit weer een buy the rumour, sell the news event? Bekijk de nieuwe video van John waarin hij onder andere ingaat op dit nieuws!

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.