Het toeristische stadje Santa Lucia uit het Centraal-Amerikaanse Honduras is behoorlijk geraakt door de COVID-19 pandemie. Honduras is erg gebaat bij toeristen, maar de inkomsten uit die branche zijn sinds de pandemie flink gedaald. In Santa Lucia hoopt men dat bitcoin (BTC) kan bijdragen aan de oplossing.

Bitcoin Valley in Honduras

Lokale bedrijven uit Santa Lucia zijn een initiatief gestart genaamd Bitcoin Valley. Zij zijn gestart met het accepteren van bitcoin als betaalmiddel. Er doen in totaal 60 bedrijven mee aan dit initiatief, met als doel om meer inkomsten te genereren.

Een van de mensen die hier aan meedoet is winkeleigenaar Cesar Andino. Hij is ervan overtuigd dat dit kansen kan bieden voor winkels en bedrijven uit de regio en dat het mensen kan aantrekken die BTC als betaalmiddel willen gebruiken. Op de Hondurese nieuwswebsite La Prensa liet Andino het volgende optekenen:

“Door bitcoin te accepteren, kunnen we een andere markt openen en meer klanten trekken. We moeten globaliseren. We kunnen ons niet afsluiten voor de technologie en we kunnen niet achterblijven als andere landen het al doen.”

Het initiatief is afgelopen donderdag van start gegaan. Het gemeentebestuur van Santa Lucia heeft Bitcoin Valley ontwikkeld in samenwerking met Coincaex crypto exchange, de Technische Universiteit van Honduras en Blockchain Honduras. Die laatste partij verstrekt de educatie rondom het gebruik van crypto wallets. Coincaex regelt de apparatuur en diensten die nodig zijn voor de bitcoin betalingen.

De deelnemende ondernemers hopen dat Bitcoin Valley de toeristische uitgaven in Honduras weer kan aanwakkeren. Zoals gezegd heeft het land een grote klap te verwerken gehad door COVID. In 2019 werd er door toerisme een omzet gedraaid van zo’n $556 miljoen. Een jaar later, het eerste jaar van de pandemie was dit nog maar $189 miljoen. Een daling van maar liefst 66%.

Bitcoin in Centraal-Amerika

Honduras is zeker niet het eerste land in Centraal-Amerika wat inzet op bitcoin. Zo bleek uit recente gegevens van Mastercard dat 51% van de mensen uit de regio al eens een transactie heeft gedaan met bitcoin of een andere cryptocurrency.

El Salvador was koploper in het omarmen van bitcoin. In het buurland van Honduras werd bitcoin vorig jaar een wettig betaalmiddel.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.