Zoals bekend is de burgemeester van de Amerikaanse stad Miami een grote voorstander van Bitcoin (BTC). Dat bleek ook weer uit een speech die hij tijdens het Bitcoin 2022 event hield. Daar zei hij onder andere dat “we Bitcoin moeten integreren in elk aspect en het weefsel van onze samenleving.”

Bitcoin onderdeel van de structuur van de samenleving

De Bitcoin community kijkt elk jaar uit naar het grote evenement waar beroemde personen spreken, nieuwe projecten zich presenteren en bestaande projecten hun vooruitgangen tentoonstellen. De burgemeester van de stad waarin het evenement wordt georganiseerd, Francis Suarez, sprak tijdens zijn speech grote woorden over Bitcoin. Zo zei hij onder andere:

“Het tweede dat we moeten doen, is dat we bitcoin moeten integreren in elk aspect van onze samenleving, elk deel van het weefsel van onze samenleving. We moeten ervoor zorgen dat je naar een supermarkt kunt gaan en een Snickers kunt kopen met een satoshi.”

“We must integrate #bitcoin into every aspect and fabric of society”, says Miami Mayor @FrancisSuarez at #Bitcoin2022 pic.twitter.com/90NN9eFBK8

— Documenting Bitcoin (@DocumentingBTC) April 6, 2022

Maar dat is volgens hem niet de echte kracht van Bitcoin. Die ligt namelijk volgens Suarez op het macrovlak waar de cryptocurrency een wapen kan vormen tegen inflatie:

“En het laatste dat we moeten doen, is dat we de macrokracht van Bitcoin moeten ontketenen. Bitcoin heeft de macht om te democratiseren en waarde te creëren voor de mensen zonder bankrekening en voor de armen in onze gemeenschap die gedecimeerd worden door inflatie.”

Bitcoin salaris

Dat de burgemeester in Bitcoin gelooft blijkt niet alleen uit zijn woorden, maar ook zijn daden. Zo kondigde hij vorig jaar november aan zijn salaris volledig in bitcoin wil ontvangen. Zijn uiteindelijke doel lijkt geen verrassing te zijn. Hij wil van Miami namelijk een ‘crypto hub’ maken.

Hier en daar lijken overheden de mogelijke kansen in te zien die Bitcoin, en de bredere cryptomarkt, te bieden heeft. Het Verenigd Koninkrijk kondigde deze week aan een ‘wereldwijde crypto hub’ te willen worden. De Minister van Financiën kondigde hiervoor een breed pakket aan wet- en regelgeving aan om meer crypto-bedrijven binnen te kunnen halen.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.