De New York State Assembly heeft een moratorium wet aangenomen waarmee bitcoin mining in de staat grotendeels wordt gepauzeerd. Het nieuws volgt na eerder crypto nieuws uit de Amerikaanse staat dat het mining scherp onder de loep gaat nemen.

New York State pauzeert bitcoin mining industrie

Gelukkig lijkt de wet wel enige nuances te hebben, zo wordt niet de hele industrie in een keer stopgezet zoals dat wel in China gebeurde. De overheid in de Amerikaanse staat wil juist miners die gebruikmaken van fossiele brandstoffen een halt toeroepen.

Bestaande miners die groene energie gebruiken om hun bitcoins te minen zullen weinig merken van de wet. Nieuwe BTC miners, en bestaande miners die willen uitbreiden, maar gebruikmaken van fossiele brandstoffen zullen in ieder gevan gedurende de komende twee jaar geen vergunning meer kunnen krijgen.

Bijkomend zal het departement dat zich bezighoudt met de bescherming van de omgeving in New York State, de opdracht krijgen om bitcoin miners in de staat te onderzoeken en hierover een rapport op te maken. De wet moet nog worden aangenomen door de New York State Senate en is er dus nog niet helemaal doorheen.

Bitcoin minen in stadhuis

In een andere Amerikaanse staat zien we daarnaast ook nog wat opvallend bitcoin mining nieuws. In Texas, dat er algemeen om bekend staat crypto-vriendelijk te zijn, gaat de stad Fort Worth namelijk bitcoin minen in het stadhuis! Het gaat om drie Bitmain Antminer S9 miners die 24 uur per dag, 7 dagen in de week, bitcoins zullen minen.

De stad kreeg de miners cadeau van de Texas Blockchain Council. De donatie is een van de redenen dat de stad nu onderzoekt of het BTC wil gaan kopen na eerder neutraal te willen blijven op dit vlak. Burgemeester Mattie Parker ziet nu echter in dat cryptocurrencies wel eens een groot onderdeel van de toekomst kunnen gaan worden.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.