Een aantal mining bedrijven, zoals Core Scientific, Argo Blockchain en Riot Blockchain hebben een deel van hun bitcoin (BTC) bezittingen tijdens de huidige bearmarkt verkocht. Bitcoin miners hebben het met de torenhoge energiekosten en lage bitcoin prijs namelijk erg zwaar. Echter zijn er ook mining bedrijven die juist meer bitcoins aan hun reserves toe voegen. Zij geloven in de HODL (hold on for dear life) strategie. Een goed voorbeeld hiervan is de Canadese bitcoin miner Hut 8 Mining Corp. Hut 8 is volgens branchegegevens een van de grootste openbare houders van bitcoin.

Hut 8 verkocht geen enkele bitcoin

Het mining bedrijf maakte vrijdag zijn cijfers bekend. Hierin werd duidelijk dat het bedrijf in juli 330 bitcoins genereerde. Dit is een productie van 10,61 bitcoin per dag. Na de maand juli kwamen de totale reserves uit op 7.736 bitcoin. Als onderdeel van hun strategie om meer bitcoins te accumuleren heeft het in Alberta gebaseerde bedrijf al hun geminde bitcoins aan de reserves toegevoegd. Hut 8 is er van overtuigd dat bitcoin weer in prijs zal stijgen en verkoopt hun bitcoin bij voorkeur voor een hogere prijs wanneer de markt weer aantrekt. 

Het HODL’en van bitcoin door mining bedrijven gaat tegen de trend in van mining bedrijven die juist hun bitcoins verkopen. Zo verkocht bitcoin mining bedrijf Core Scientific uit Texas in juni 7.202 bitcoin tegen een gemiddelde prijs van $22.000 om nieuwe ASIC-mining hardware te betalenen om schulden te vereffenen. De winst uit de verkoop was zo’n 44 miljoen dollar. Bitcoin mining bedrijf Argo Blockchain verkocht in juli 887 bitcoin om een leningsovereenkomst met Galaxy Digital te sluiten en zijn bedrijfsactiviteiten te financieren. Daarnaast heeft Riot Blockchain zijn bitcoin-bezit in juni voor de derde achtereenvolgende maand teruggebracht.

Een bullish signaal voor bitcoin?

Wanneer mining bedrijven een HODL strategie aannemen is over het algemeen een bullish signaal voor bitcoin. Er is nogal wat kapitaal nodig om bitcoin op een efficiënte manier te minen. Het aantal bitcoins dat zij per maand vergaren en in hun reserves hebben is significant. Daardoor hebben de grootste bitcoin miners veel invloed op de markt. Door niet te verkopen is het aanbod van bitcoin aanzienlijk lager en het aannemelijker dat de prijs van bitcoin stijgt.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.