Cryptocurrencies worden al een tijd lang steeds populairder en bitcoin (BTC) adoptie vindt op steeds grotere schaal plaats. Met deze stijgende populariteit is ook crypto mining behoorlijk toegenomen. Dat laatste gaat soms gepaard met flink wat creativiteit. 

Zo is er een bitcoin miner die een autonoom zonnepark heeft geïnstalleerd. De resultaten van zijn bevindingen heeft hij nu gedeeld. Peter Egyed, die ook wel bekend staat als AZ Hodl, wilde aantonen hoe efficiënt zonne-energie kan zijn. Egyed wilde bovendien demonstreren dat de voordelen vele maten groter zijn dan traditionele energienetwerken, zeker als het op bitcoin mining aankomt. Egyed laat zien dat een bitcoin mining set up een stuk goedkoper kan en gewoon vanuit huis kan draaien. Hoe hij het precies heeft aangepakt is terug te lezen op zijn website.

De bitcoin mining kosten van Peter Egyed

De bitcoin mining kosten van Peter Egyed kwamen op het volgende neer. De elektriciteitsprijzen van Egyed waren $0,08 kWh tussen 15.00 en 20.00 uur op doordeweekse dagen. Op alle andere tijden was dit $0,05 kWh. Hij zocht naar alternatieve manieren om bitcoin te minen op de goedkopere tijden om zijn kosten te drukken. Ook wilde Peter zorgen voor een betere balans tussen vraag naar en het daadwerkelijk verkopen. Het project lijkt enigszins succesvol, zo laat Egyed weten:

“Ik heb de afgelopen 7 dagen 426k sats (0.00426048 bitcoin of ongeveer €150) verdiend, terwijl ik 62 kWh extra per dag gebruikte.”

Bitcoin mining difficulty daalt 

Eerder deze maand verscheen bitcoin mining ook al in het nieuws. Toen was te lezen hoe de bitcoin mining difficulty voor het eerst sinds maanden gedaald was. De difficulty rate wordt regelmatig aangepast. Om precies te zijn gebeurt dit per iedere 2.016 blocks in de blockchain van Bitcoin, wat ongeveer neerkomt op elke twee weken. Deze zogenoemde difficulty rate wordt automatisch aangepast. De difficulty, ofwel moeilijkheidsgraad, is nu dus voor het eerst in maanden weer gedaald. 

Ook de hash rate, rekenkracht in het Nederlands, daalde voor het eerst sinds november. Dat is niet vreemd, aangezien de bitcoin hash rate en difficulty onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.