Vandaag is een belangrijke dag voor de adoptie van Bitcoin (BTC). De president van El Salvador, Nayib Bukele, kondigde namelijk gisteren aan dat maar liefst 44 landen op bezoek komen om over de cryptocurrency te praten.

Bitcoin adoptie boost

El Salvador is beroemd geworden nadat het als eerste land ter wereld bitcoin als wettig betaalmiddel omarmde. Dit betekent dat alle bedrijven de cryptocurrency moeten accepteren als betaalmethode, en dat dus iedereen in het land bitcoin kan gebruiken als officieel geld.

Voor Salvadoranen is dit vooral interessant met het oog op het grote aantal Salvadoranen die in het buitenland wonen. Zij sturen vaak geld naar hun familie in El Salvador, waarvoor BTC uitermate geschikt is. Of de adoptie van BTC van het leien dakje gaat is echter nog maar de vraag. Uit verschillende berichten blijkt dat de adoptie traag verloopt, maar uit andere berichten blijkt juist dat het prima gaat.

Hoe dan ook komen 44 landen op bezoek bij de president om over bitcoin te komen praten. Dit kan een zeer belangrijke ontwikkeling teweegbrengen aangezien het deze landen mogelijk kan inspireren om vergelijkbare stappen te zetten. Bukele, de president van El Salvador, kondigde de meeting gisteren aan.

“Morgen zullen 32 centrale banken en 12 financiële autoriteiten (44 landen) elkaar ontmoeten in El Salvador om financiële inclusie, digitale economie, bankieren zonder banken, de Bitcoin-uitrol en de voordelen ervan in ons land te bespreken.”

Central Bank of Egypt
Central Bank of Jordan
Central Bank of Nigeria
Ministère de l’Economie, des Finances et du Plan du Sénégal
Superintendencia de Bancos de la República Dominicana
Banque Centrale de Mauritanie
Banque Centrale du Congo
Central Bank of Armenia
Bangladesh Bank

— Nayib Bukele (@nayibbukele) May 16, 2022

Ghana, Uganda en Egypte zijn van de partij

Vervolgens tweette Bukele de volledige lijst met landen die van de partij zullen zijn (open de tweet om de volledige lijst te zien). Wellicht niet onverwacht is het feit dat het vooral om ontwikkelingslanden gaat.

Denk dan aan landen als Ghana, Gambia, en Uganda. Maar landen uit andere delen van de wereld zijn ook er ook bij, zoals Jordanië, Pakistan en Paraguay. Zien deze landen dezelfde kansen in bitcoin als El Salvador? We hopen het natuurlijk van harte!

Onlangs kocht El Salvador nog de bitcoin dip. Het land voegde 500 bitcoins toe aan zijn reserves.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.