Bitcoin (BTC) beweegt al sinds vorige week vrijdag rond hetzelfde prijslevel, namelijk 43.000 dollar. Bitcoin beweegt grotendeels vlak onder dit niveau, en ook nu is het weer raak. Echter heeft bitcoin de afgelopen 24 uur meer dan zijn best gedaan om hier verandering in te brengen. In deze ochtendupdate bekijken we het verloop van de bitcoin koers en brengen we je op de hoogte van de huidige stand van zaken op de markt.

Bitcoin koers bereikt $42.000 en $43.500

Bitcoin’s volatiliteit is de afgelopen dag op een hoger pitje terechtgekomen. Al zal je niet snel tot deze conclusie komen wanneer je naar de huidige prijs kijkt. Deze staat namelijk op grofweg dezelfde hoogte als gisteren.

Gisteren rond 15:30 uur maakte bitcoin een scherpe daling vanaf zo’n 42.800 dollar tot een absoluut dieptepunt van 42.000 dollar. Hiervoor had het slechts een kwartier de tijd nodig.

In minder dan een uur was de koers alweer omhoog geklommen tot boven de 43.000 dollar. Om precies te zijn werd een prijs van 43.300 dollar bereikt. Laat op de avond werd hier nog een schepje bovenop gedaan. Bitcoin steeg namelijk tot boven de 43.500 dollar.

De bitcoin prijs van de afgelopen 24 uur. – Bron: CoinMarketCap

Sindsdien is de koers afgetakeld tot onder de 43.000 dollar. Op het moment van schrijven staat de BTC prijs op crypto exchange Bybit powered by SATOS gelijk aan 42.814 dollar. Op de Nederlandse cryptobeurs Bitvavo komt de BTC prijs in euro daarmee uit op 39.438. Ten opzichte van 24 uur geleden staat BTC 0,33% in de plus.

Not got that push up to 44k+ on #Bitcoin yet.
The plan is still to look at 44k+ for weakness and 40k- for some strength. Either will give a better R:R entry than where $BTC is now, so I wait. https://t.co/pMmXUJWtWv pic.twitter.com/ZLnd95pxY0

— AlphaBTC (@mark_cullen) January 17, 2024

43.700 dollar vormt het eerstvolgende obstakel voor BTC bij een eventuele prijsstijging vanaf het huidige niveau. Hierboven is de zone tussen 44.400 en 44.700 dollar een erg belangrijke resistance. Bij een koersdaling is 41.600 dollar belangrijk om in de gaten te houden.

Markt valt stil, ethereum en solana stijgen

Het gros van de markt staat nagenoeg op gelijke hoogte als gisteren. Binnen de top 10 cryptomunten zijn er dan ook geen grote koersbewegingen op te merken.

Ethereum (ETH) is de afgelopen 24 uur met 1,22% gestegen, solana (SOL) met 2,97%, cardano (ADA) met 0,30% en dogecoin (DOGE) met 0,64%.

Build ‘n build (BNB) is de enige die rood kleurt. Het betreft slechts een minimale daling van 1,26%.

10 euro gratis crypto naar keuze

Ben je op zoek naar een betrouwbare partij om crypto zoals bitcoin of ethereum te kopen? In samenwerking met Crypto Insiders geeft het Nederlandse handelsplatform Bitvavo 10 euro gratis aan nieuwe gebruikers. Dat is gelijk aan ongeveer 20,36 ADA of 18,96 XRP! Klik op de onderstaande knop om een nieuw account aan te maken bij Bitvavo:

Pak 10 euro gratis

Bitcoin vandaag: belangrijke Amerikaanse data

Voor vandaag staat de publicatie van de Amerikaanse (kern) detailhandelsverkopen van de maand december op de agenda.

Dit is een belangrijke indicator van de consumentenuitgaven. Om 14:30 worden de data naar buiten gebracht. Er wordt een maandelijkse stijging van 0,4% verwacht, terwijl deze de vorige keer binnenkwam op 0,3%.

Wat betreft de kern variant, die de verkoopcijfers van auto’s en brandstof uitsluit, wordt net in november een stijging van 0,2% verwacht.

Het bericht Bitcoin maakte forse prijsbewegingen, hier moet je vandaag op letten verscheen eerst op Crypto Insiders.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.