Bitcoin (BTC) en de algehele cryptocurrency markt kregen flinke klappen te verduren in de afgelopen dagen. De koersen zaten al in een neerwaartse trend, maar het fiasco omtrent terra (LUNA) zorgde voor een diep rood kleurende markt.

Toch kon bitcoin de afgelopen 24 uur herstellen. De markt reageert enigszins opgelucht en het sentiment wordt voorzichtig iets positiever. Desondanks ligt de angst en onzekerheid nog steeds zeer hoog en kan bitcoin nog altijd dieper dalen.

Bitcoin koers herstelt met 10%

De bitcoin koers kwam gisterenochtend bij de $27.000 aan. Alhoewel bitcoin eerst nog een dipje naar $26.600 maakte, en op sommige beurzen zelfs richting $25.000, houdt deze grens rond $27.000 vooralsnog stand.

Bitcoin begon vervolgens te stijgen. De koers kwam eerst wat weerstand rond $28.000 tegen, maar kon daar gisterenmiddag doorheen breken. Ook de $29.000 bood eventjes weerstand, maar ook daar brak bitcoin tegen gisterenavond doorheen.

Vervolgens werd bitcoin afgewezen rond $29.800, maar de koers hield vervolgens stand boven $28.000 en kon daarna weer stijgen. Bitcoin bereikte vanochtend een piek van $30.885 en komt op het moment van schrijven op $30.300 uit op KuCoin en €29.000 op Bitvavo. Daarmee staat de koers vandaag maar liefst 10% in de plus.

Bitcoin investeerders proberen op bodem te mikken

Het is mogelijk dat bitcoin rond deze $27.000 zijn bodem heeft bereikt en nu aan een herstel begint. Het volume begint de afgelopen uren eindelijk toe te nemen wat mogelijk een terugkeer van vertrouwen aangeeft.

Confluence Floor Model #Bitcoin #Crypto

May 13 | 0:00 UTC (Glassnode Daily Close)
Price | $29,100
Floor Model | $27,617 pic.twitter.com/rz0e05QLJv

— Plan© (@TheRealPlanC) May 13, 2022

Dat is echter verre van zeker. Om van een trendommekeer te spreken, moet de koers nu eerst uit een hele diepe kloof klimmen. Het is mogelijk dat bitcoin rond $32.000 al tegen te veel weerstand aanloopt en dan zijn neerwaartse trend hervat.

#BTC (4hr chart)

This would be a nice pattern. But we would still have resistance above

My assumption however is that we resume the channel. pic.twitter.com/4diPriYv4y

— John Wick (@ZeroHedge_) May 13, 2022

Dan moeten we mogelijk rekening houden met een test van de $24.000. Het valt op dat investeerders momenteel precies op de bodem proberen te mikken. Dan is meestal vrijwel onmogelijk.

Als je op de lange termijn investeert en nog de volste vertrouwen in bitcoin hebt, dan maakt het ook weinig uit om precies de bodem te pakken. Als je minder vertrouwen hebt en/of op de korte termijn handelt, dan is het wellicht verstandig om eerst op een sterker teken van een trendommekeer te wachten. “Don’t catch a falling knife” is dan ook een bekend gezegde voor investeerders; koersen kunnen altijd nog dieper zakken.

Today for a brief moment we touched the floor. #Bitcoin pic.twitter.com/5LfHpo8maP

— Root (@therationalroot) May 12, 2022

Ondertussen is eindelijk de futures-markt afgekoeld, maar helaas ging dat gepaard met een flinke crash. De open interest staat momenteel op het laagst in zeven maanden, een duidelijk teken van de onzekerheid.

$BTC open interest hits a 7-month low

Live Charthttps://t.co/08d4sJnk5N pic.twitter.com/adwuyEBQFb

— CryptoQuant.com (@cryptoquant_com) May 13, 2022

Desondanks worden momenteel grote hoeveelheid aan longs op Bitfinex gesloten en dat geeft wellicht juist een terugkeer van het vertrouwen aan:

#Bitfinex $BTC Longs have gone absolutely parabolic, nearly +50% above previous all time highs (July 2021).

An absolutely massive position, especially given recent movements.

Finex whale normally gets calls right, but this many longs unwinding would get nasty. pic.twitter.com/AI1YHmZsDg

— Decentrader (@decentrader) May 12, 2022

Crypto Insiders Premium voor bitcoin analyses

Wil jij meer leren over het traden van crypto en het analyseren koersen? Word lid van Crypto Insiders Premium en kom de eerste 30 dagen helemaal gratis een kijkje nemen! Stel vragen aan analisten, klets met onze fanatieke community en ontvang dagelijks technische en fundamentele analyses.

Cohort based Realised price has proven to be one of the effective #Bitcoin price models historically

Macro levels that it provides are vital in the times of uncertainty

Here is the run down

Be safe everybody pic.twitter.com/7oq9CpeY6t

— whalemap (@whale_map) May 12, 2022

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.