Bitcoin (BTC) kon afgelopen nacht weer een flinke sprong maken. De koers blijft een reeks van zogeheten higher lows vestigen waardoor het marksentiment langzamerhand steeds positiever wordt. Kan bitcoin binnenkort ook eindelijk een higher high maken?

Bitcoin koers maakt sprong van 5%

De bitcoin koers zakte gisterenochtend eerst naar $40.700, vond daar support en vestigde een higher low ten opzichte van de $40.500 van vrijdag. Vervolgens herstelde bitcoin naar $41.000, maar de koers had in eerste instantie nog moeite hieraan vast te houden.

Tussen $41.400 en $41.500 werd de weerstand te groot voor bitcoin, maar ditmaal daalde de koers niet dieper dan $40.850. De rest van de dag bleef bitcoin tussen deze prijzen schommelen.

Tot bitcoin afgelopen nacht plotseling een enorme sprong maakte. Bitcoin steeg om rond 3 uur vannacht van $41.000 naar een piek vlak boven $43.000. Het was een stijging van bijna 5% in enkele uren en de hoogste prijs sinds begin deze maand, toen bitcoin rond $44.500 werd afgewezen.

Rond $43.000 was de weerstand voor nu echter nog te groot, maar bitcoin houdt vanochtend vooralsnog boven $42.000 stand. Bitcoin is zelfs alweer aan het stijgen en komt op het moment van schrijven bij $42.500 aan op KuCoin en €38.600 op Bitvavo. Daarmee staat de koers 3% in de plus ten opzichte van 24 uur geleden.

$BTC – Looking good. Will keep holding and sell some at the sell zone. If we breakout of the sell zone then I will keep holding the rest long term. Never a bad idea to take profit on the way up. pic.twitter.com/82s26zk6qd

— IncomeSharks (@IncomeSharks) March 22, 2022

Kan bitcoin koers eindelijk uit patroon breken?

Bitcoin verschuift de afgelopen dagen steeds iets hoger, maar de koers zit eigenlijk nog steeds in het zelfde bereik als de afgelopen weken. Toch klimt bitcoin nu langzamerhand eindelijk uit het neerwaartse trendkanaal waar de koers sinds de top uit november in zat.

Ook is bitcoin voorzichtig uit het symmetrische driehoek patroon van de afgelopen weken aan het klimmen. Bitcoin is daarentegen nog niet uit de ascending, of oplopende, driehoek gebroken die vormde sinds de koers onder $44.500 zakte. De hoop is dat het gebied rondom deze $42.500 nu omslaat van weerstand naar support. Dan kan de koers wellicht binnenkort de $44.500 hertesten en mocht bitcoin hierdoorheen breken, is het mogelijk dat de koers naar $46.000 of hoger doorschiet en eindelijk uit dit bereik klimt.

All eyes on the #Bitcoin Daily RSI!!! pic.twitter.com/HKOrTHDobv

— Matthew Hyland (@MatthewHyland_) March 22, 2022

Er zijn echter zorgen om de staat van de aandelenmarkten. Er zijn signalen dat deze markten wellicht oververhit zijn en als deze een flink klap krijgen, is de kans groot dat ze bitcoin mee trekken. De correlatie tussen deze markten is nog altijd zeer hoog. Het is dan mogelijk dat bitcoin toch weer terugvalt naar het gebied rondom $38.000 en $39.000.

Daarentegen zijn er ondertussen genoeg aanwijzingen dat het beschikbare aanbod van bitcoin nog altijd in een rap tempo afneemt, en dat is een zeer bullish teken voor de koers.

#Bitcoin supply on exchanges (as % of total supply) has decreased by 1.65pp since it hit 33k past January… in other words there are around 313k less #Bitcoin on exchanges since then. BTFD!

Chart thanks to @santimentfeed pic.twitter.com/lowlDg0aHf

— xaman (@xamanap) March 21, 2022

Nice divergence between #Bitcoin illiquid supply and price. pic.twitter.com/7xtd3rLFLW

— Lex Moskovski (@mskvsk) March 22, 2022

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.