Bitcoin (BTC) maakte een flinke sprong afgelopen nacht en het marktsentiment wordt onmiddellijk een stuk positiever. Buiten een dip naar $37.300 op maandagavond, hield de $38.000 in de afgelopen dagen stand en maakt bitcoin nu een rebound.

Bitcoin koers staat 8,5% in de plus

Gisteren duwde de bitcoin koers urenlang tegen $39.000 aan, maar kon er in eerste instantie nog niet doorheen breken. Gisterenavond leek het even te lukken, maar bitcoin werd afgewezen rond $39.300 en zakte toen naar $38.450.

Vanaf daar begon de koers gestaag te stijgen en enkele uren later doorbrak bitcoin toch de $39.000 en ditmaal zonder al te veel weerstand. Toen de koers bij $39.500 aankwam, kwam de stijging in een versnelling terecht.

Bitcoin maakte vervolgens een enorme sprong naar $41.680. De koers hield hier gelijk stand en maakte vanochtend zelfs nog een sprongetje. Bitcoin piekte zojuist op 42.400 en lijkt vooralsnog boven $42.000 stand te houden.

De BTC prijs komt op het moment van schrijven op $42.100 uit op Binance en €38.450 op Bitvavo. Daarmee staat bitcoin vanochtend 8,5% in de plus ten opzichte van 24 uur geleden.

BTC has rallied up to the top of the wedge on rumors that Yellen’s Executive Order was accidentally posted a day early. Levels of resistance to clear to the upside $42,300 followed by $43,700. To the downside areas for bulls to hold $40,200 and $39,000 https://t.co/7g49qnMh13

— Decentrader (@decentrader) March 9, 2022

Prijsstijging door uitlekken commentaar over regelgeving

De snelle koersstijging gaat gepaard met crypto nieuws over nieuwe regelgeving in de VS. Afgelopen nacht lekte namelijk commentaar uit van de Amerikaanse minister van Financiën Janet Yellen. Hieruit interpreteren investeerders dat de VS wellicht niet al te streng de markt zullen reguleren. Dat neemt blijkbaar een groot deel van de angst weg. Het commentaar is verwijderd, maar is hieronder alsnog te vinden:

Looks like Yellen’s comments on tomorrow’s Executive Order were accidentally posted a day early (now removed). https://t.co/k9jZJcPhS4 got them, though – https://t.co/EtOq1eNHRI

— Matt Corallo (@TheBlueMatt) March 9, 2022

De stijging gaat ook gepaard met een flinke short squeeze. Volgens gegevens van Coinglass werd de afgelopen 12 uur maar liefst $70 miljoen aan bitcoin short posities geliquideerd.

Wow, almost $32 million in #Bitcoin Short Liquidations in 1 hour.

The highest hourly amount since the price rebound on Feb. 24th. pic.twitter.com/FocCIRTUL7

— On-Chain College (@OnChainCollege) March 9, 2022

Houd deze bitcoin prijsniveaus in de gaten

Desondanks is er nog veel angst op alle financiële markten. Energieprijzen blijven stijgen, koopkracht blijft dalen, de situatie in Oekraïne blijft escaleren en er zijn nog altijd veel zorgen over het monetaire beleid van de Federal Reserve die waarschijnlijk volgende week wordt aangekondigd. Morgen worden de cijfers van de consumer price index (CPI) gepubliceerd. Er is ook vrees dat de huidige stijging mogelijk het resultaat is van een “buy the rumor, sell the news” effect. Investeerders kopen nu het gerucht, maar verkopen dan wellicht morgen weer het nieuws.

Hoe dan ook zit bitcoin nog altijd vast in het huidige bereik. Alhoewel deze stijging veel vertrouwen geeft, zijn veel analisten ervan overtuigd dat eerst het gebied tussen $45.000 en $47.000 heroverd moet worden om van een daadwerkelijke trendommekeer te spreken. Het vertrouwen dat de bitcoin koers een bodem heeft bereikt neemt ook toen. Toch zien we ook steeds meer mensen vrezen dat bitcoin helemaal naar $20.000 zou kunnen zakken, rond de 200-weken simple moving average.

#Bitcoin #trade #Update

Bitcoin needs to break above $46K and consolidate and then we can confirm a trend reversal. Until then, still I think we are in a range phase between $46K and $34K.

RT please! pic.twitter.com/m9OYudunap

— Shayan.₿TC (@greatest_trader) March 9, 2022

Where do you think the bottom is? This year’s low so far is 33k, last year’s low was 28.8k #Bitcoin

— Steve (@decodejar) March 8, 2022

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.