Precies een week geleden schoot bitcoin (BTC) van $44.500 naar $47.000 en tikte maandag zelfw $48.000 aan. Het was een stijging van bijna 8% en tot donderdag hield de koers boven $47.000 stand. Echter maakte bitcoin toen een flinke duik.

Deze pullback werd al door veel analisten verwacht. Toch viel het ook samen met negatief nieuws. Rond dezelfde tijd kondigde namelijk de Russische president Poetin aan dat hij alleen nog Russische roebels voor gas wil, terwijl er sancties lopen tegen Russische banken. Ook kwam rond dezelfde tijd naar buiten dat Europa voor een nieuwe zorgwekkende wet heeft gestemd omtrent unhosted wallets.

Bitcoin koers zakt met 0,5%

De bitcoin koers daalde toen met zo’n 6,5% en dipte vrijdagochtend helemaal naar $44.350. Toch maakte de koers direct een rebound, maar het lukt bitcoin vooralsnog niet om compleet te herstellen. Vrijdagavond kwam bitcoin bij $46.500 aan en gisteren tikte de koers bijna $47.000 aan.

Gisterenmiddag werd bitcoin echter afgewezen en begon weer te dalen. Eerst leek bitcoin genoeg support te vinden rond $46.250, maar de koers zakte enkele uren later naar $46.000 en dipte zelfs even naar $45.800.

Vervolgens kon bitcoin weer iets herstellen, maar de support rond $46.250 was nu omgeslagen in weerstand en bitcoin werd wederom afgewezen. De koers dipte toen even naar $45.650, maar kon vanochtend weer stijgen.

Ditmaal doorbrak bitcoin wel de $46.250, maar werd alsnog op de $46.500 afgewezen en zakt momenteel terug naar $46.250 op KuCoin en €41.900 op Bitavo. Daarmee staat de koers vandaag 0,8% in de min.

Wat kunnen we komende week verwachten van BTC?

Het lijkt erop dat bitcoin hier mogelijk genoeg support vindt. Mocht bitcoin echter hier niet standhouden, dan zien we wellicht nog een pullback voordat bitcoin weer de $48.000 test. Het is mogelijk dat bitcoin deze keer zelfs dieper zakt en we een hertest van het gebied tussen $40.000 en $43.000 krijgen te zien.

$BTC – It never likes to behave during weekends. This is only on the lower time frame but it looks like a 30 minute bearish re-test. Would rather it just get it over with already then we can go back to the fun. pic.twitter.com/tNDGtxAOT4

— IncomeSharks (@IncomeSharks) April 2, 2022

Mocht bitcoin toch gelijk boven $45.000-$46.000 standhouden, dan is de kans groot dat we komende week juist wel al een hertest van de $48.000 zien. Daarna is wellicht de $50.000 snel aan de beurt en zou de koers snel kunnen stijgen. Of bitcoin ditmaal genoeg momentum heeft om door te breken, is echter nog maar de vraag. Het is zelfs mogelijk dat bitcoin een consolidatiefase in dit bereik even ingaat.

HODL’ers zorgen nog altijd voor een stevige basis. Analist Will Clemente meldt dat inmiddels maar liefst 63,15% van het totale aanbod van BTC in meer dan een jaar niet is bewogen. Dat is een zeer bullish teken voor de koers:

63.15% of Bitcoin’s supply has not moved in at least 1 year.

This is just 0.3% shy of an all-time high. pic.twitter.com/zfcMDrSeGh

— Will Clemente (@WClementeIII) April 2, 2022

Echter valt het meerdere analisten op dat nog oudere BTC juist wel beginnen te bewegen. Dat kan voor verkoopdruk zorgen en volgens Cole Garner zou het zelfs een teken kunnen zijn van een lokale top. Toch lijkt er veel hoop te zijn voor de maand april, een historisch sterke maand voor de koers.

Very old coins are on the move.

This signal has a track record of preceding local tops. #BTC pic.twitter.com/oPvIITWRdO

— Cole Garner (@ColeGarnerXBT) April 2, 2022

Crypto Insiders Premium bitcoin analyses

Ben je geïnteresseerd om dieper op bitcoin en de koers in te gaan? Neem dan een kijkje in onze premium omgeving! Hier worden dagelijkse technische analyses door de community en onze analisten gedeeld en besproken. Ook kun je hier in contact komen met onze crypto coaches die graag je vragen beantwoorden. Je kan dit nu de eerste 30 dagen gratis en vrijblijvend uitproberen!

#Bitcoin #BTC Retweet is appreciated!
This chart consists of the #BTC’s market cap, Realized cap, and its 30-day rate of change. As you can see the ROC(purple) has turned negative during/late bear markets and when it turned positive the Bullrun has started and BTC has soared. pic.twitter.com/YDdsASZAuT

— Shayan.₿TC (@greatest_trader) April 3, 2022

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.