Bitcoin (BTC) zakte vanochtend nog dieper. De bulls en bears trekken nog altijd aan beide kanten, maar momenteel lijken de bears de overhand te nemen. Ondanks sterke on-chain signalen, blijft de verkoopdruk toenemen door alle onzekerheid op de financiële markten.

Bitcoin Fear and Greed Index is 24. Fear
Current price: $39,732 pic.twitter.com/53DAxoxLc1

— Bitcoin Fear and Greed Index (@BitcoinFear) April 18, 2022

Bitcoin koers zakt met 3,5%

De bitcoin koers verloor een week geleden grip op de $42.500 en kelderde toen weer onder de $40.000 voor het eerst in een maand. Ondanks een kleine opleving op woensdag, bleef bitcoin gedurende het weekend rond $40.000 consolideren.

Bitcoin probeerde gisteren aan $40.500 vast te houden, maar tegen middennacht verloor de koers weer grip. In eerste instantie vond bitcoin nog even support rond $39.700, maar zakte daar vanochtend ook doorheen. Bitcoin kelderde vanochtend naar een dieptepunt van $38.750.

De bitcoin dip van vanochtend gaat volgens gegevens van Coinglass gepaard met een flinke liquidatie. Maar liefst $200 miljoen posities werden in de afgelopen 12 uur geliquideerd waarvan 95% long.

Op het moment van schrijven probeert bitcoin $39.000 terug te heroveren, maar lijkt daar moeite mee te hebben. De bitcoin prijs komt op het moment van schrijven op $38.950 uit KuCoin en €36.120 op Bitvavo. Daarmee staat de BTC prijs 3,5% in de min vandaag en 7,5% in de min ten opzichte van een week geleden.

Meer verkoopdruk voor bitcoin ondanks sterke basis

De daling betekent dat bitcoin nu toch weer terugvalt in hetzelfde bereik waar de koers tussen eind januari en medio maart vastliep. De meningen onder de analisten zijn nog steeds erg verdeeld over welke kant bitcoin op de korte termijn opgaat.

Volgens sommige analisten zit rond de huidige prijs veel support en zou dit mogelijk een bodem kunnen zijn. Deze bulls zien bitcoin mogelijk al binnenkort een flinke rebound maken. Echter vrezen ook veel analisten dat bitcoin eerst nog dieper zakt en dan de lows van begin dit jaar of zelfs vorige zomer hertest. Het dieptepunt kan dan ergens tussen de $27.000 en $35.000 liggen. Zo waarschuwt analist Blockwise voor een mogelijk “capitulatie evenement:”

On-chain + TA indicators signalling a potential capitulation event took place or is incoming #Bitcoin

2018-2019 we experienced max pain as more coins were sold at a loss

2019-2020 we hit the lowest low on price, and the metric was at the same point as today#Bitcoin pic.twitter.com/YBcKRzBMgI

— Blockwise (@Blockwise_) April 15, 2022

Ook Glassnode meldt dat de koers nu in een “hoog risiciozone” zit wat voor meer verkoopdruk kan zorgen, ondanks “sterke fundamenten”

#Bitcoin is being driven by exogenous factors. Strong selling pressure in the #BTC perp market despite robust fundamentals.

Our risk signal crossed over to the high risk zone. See for yourself https://t.co/JaEggDzm5A pic.twitter.com/r0FitvmIEI

— 𝗡𝗲𝗴𝗲𝗻𝘁𝗿𝗼𝗽𝗶𝗰 (@Negentropic_) April 17, 2022

Toch bevestigen de on-chain gegevens van bitcoin nog altijd dat deze fundamenten alsmaar sterker worden. Zo meldt analist PlanC dat het aantal marktparticipanten flink aan het groeien is. Een gebrek aan nieuwe particpanten hield de stijging de afgelopen maanden tegen.

The net market participant growth. #Bitcoin #BTC pic.twitter.com/2adBZtAlaF

— Plan© (@TheRealPlanC) April 17, 2022

Tot slot meldt analist Lex Moskovski dat het aanbod van bitcoin op exchanges ook blijft afnemen en inmiddels zelfs een nieuwe dieptepunt bereikt heeft. Dat is een zeer bullish teken voor BTC op de lange termijn.

Bitcoin on exchanges hit another low. pic.twitter.com/5hIca0GsZS

— Lex Moskovski (@mskvsk) April 18, 2022

Leer meer over bitcoin, crypto en blockchain

Wil jij meer leren over het traden, analyseren en gebruiken van cryptocurrencies? Word lid van Crypto Insiders Premium en kom de eerste 30 dagen helemaal gratis een kijkje nemen. Stel vragen aan analisten, klets met onze fanatieke community en ontvang dagelijks technische en fundamentele analyses!

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.