Bitcoin (BTC) bevindt zich nog altijd dichtbij de $30.000 en zet daarmee de consolidatie in de huidige prijsrange voort. Echter zakte de koers vandaag door een stijgende trendlijn. Waar liggen de mogelijke steunzones voor de BTC koers nu we weer licht dalen?

Bitcoin koersverloop

Zoals te zien op de grafiek van bitcoin daalt de cryptocurrency op dit moment verder terug. BTC kan hiermee nog altijd niet boven de 50-moving average (MA) op de 4-uurs grafiek uitbreken. Hier werd de koers eergisteren, gisteren en vandaag afgewezen waarna de koers vandaag een versnelling naar beneden lijkt in te zetten.

Kijkend naar de huidige stand van zaken zien we bitcoin op crypto exchange Coinbase op een prijs van $29.183 handelen. Op het Nederlandse handelsplatform Bitvavo komt de bitcoin euro prijs uit op €27.790.

BTC prijs zakt door trendlijn

De huidige daling zorgt ervoor dat bitcoin onder de stijgende trendlijn breekt die het sinds de lows van 12 mei vormde. Crypto analist Nebraskangooner voorziet een verdere daling waarbij de lows mogelijk weer getest zullen worden. Vervolgens zijn er twee scenario’s mogelijk:

“Het lijkt mij een duidelijke uitbraak. Prijsactie is schokkerig, maar we moeten op zijn minst de lows bereiken. Breken de lows dan zien we waarschijnlijk de $22k. Houden de lows stand, dan kunnen we terug boven de $30k komen.”

#Bitcoin

Looks like a clean breakdown to me.

Price action has been choppy but we should at least sweep the lows.

Lows break and we probably see $22k. Lows hold and we can break back above $30k pic.twitter.com/jUdAOF488j

— Nebraskangooner (@Nebraskangooner) May 18, 2022

Josh Rager, tevens crypto analist, voorziet een vergelijkbaar scenario waarin bitcoin vanuit hier nog een stuk daalt om vervolgens een verdere beweging omhoog te kunnen maken. Hij stelt hierbij: “Het is niet zeker dat dit zo zal geschieden, maar het zou een mooie set up zijn.”

Crypto Insiders Premium voor meer bitcoin analyses

Wil jij meer leren over het traden van crypto en het analyseren koersen? Word lid van Crypto Insiders Premium en kom de eerste 30 dagen helemaal gratis een kijkje nemen! Stel vragen aan analisten, klets met onze fanatieke community en ontvang dagelijks technische en fundamentele analyses.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.