Bitcoin (BTC) kon uiteindelijk toch vrij snel een rebound maken, al is de koers nog niet helemaal terug naar hetzelfde niveau als voor de dip. Ondanks dat de kans op een pullback al zeer groot leek, zorgde de daling toch voor enige paniek op de markt. Ondertussen is te merken dat het vertrouwen voorzichtig terugkeert en marktsentiment terug verschuift naar bullish. Ook bereikt bitcoin een nieuwe mijlpaal.

Bitcoin koers maakt rebound

De bitcoin koers hield de deze week stand boven $47.000 nadat de koers niet lukte om door $48.000 te breken. Donderdagmiddag begon bitcoin echter flink te dalen en dipte tegen vrijdagochtend zelfs even onder $44.400.

Toch kon bitcoin vervolgens weer herstellen en stuitterde snel omhoog. De koers kwam eerst even wat weerstand rond $45.000 tegen, maar schoot enkele uren later al naar $46.500. Bitcoin had echter de rest van de dag moeite om daar doorheen te breken.

Toch piekte bitcoin vannacht even naar $47.000, al was daar de weerstand vooralsnog te groot. Sindsdien lijkt de $46.500 om te zijn geslagen van weerstand naar support. De bitcoin prijs komt op het moment van schrijven op $46.600 uit op KuCoin en €42.200 op Bitvavo. Daarmee staat de koers vanochtend ongeveer 3,4% in de plus ten opzichte van 24 uur geleden.

Hertest van highs of lows eerst?

Over het algemeen hield de 200-dagen exponential moving average (EMA) dus stand. Dat kan betekenen dat we weer snel een hertest zien van de weerstand rond $47.000, $48.000 en de 200-dagen simple moving average (SMA) rond $48.300.

De kans bestaat dat bitcoin daarna snel zou kunnen stijgen, al ligt er waarschijnlijk een psychologische barrière rond $50.000. Het is natuurlijk ook zeker mogelijk dat we tussendoor nog een dip zien, en misschien zelfs een diepere. Een hertest van de het gebied vlak boven $34.000, rond de 50-weken EMA, zou geen grote verassing zijn.  Dat was namelijk ongeveer de bovengrens van de het ascending triangle patroon waar de koers maanden in bewoog.

#BTC hit $48.2K but couldn’t hold the top of parallel channel as support. It retested its 200 EMA before rebounding.

BTC behaved similarly last July, incl. its tech. indicators. It finally punched through the parallel channel & hit $53K.

If history rhymes, $49K-$59K likely! pic.twitter.com/tNr4nJASpl

— Allen Au (@AllenAu11) April 1, 2022

Angst en accumulatie

Ondanks dat de markt en analisten steeds meer bullish worden, is er nog altijd veel onzekerheid over mogelijke macro-economische ontwikkelingen. De snel stijgende inflatie houdt de traditionele financiële markten in greep en die angst kan weer snel terugkeren naar crypto. De correlatie tussen bitcoin en aandelenmarkten is nog altijd hoog.

Desondanks blijft ondertussen de accumulatie van BTC sterk doorzetten, zoals in de onderstaande grafieken is te zien. Deze accumulatie is een zeer bullish teken voor de koers.

Bitcoin user growth (blue) compared to supply issuance (orange)

This is what programmable scarcity looks like. pic.twitter.com/37CsDEB18A

— Will Clemente (@WClementeIII) April 1, 2022

ATH Hodler Balance – long-term investors now hold a record amount of nearly 12 million #Bitcoin.

The long-term conviction of these addresses helps ease selling pressure and can help reinforce the belief of Bitcoin as a store of valuehttps://t.co/rQNDofGvcH pic.twitter.com/xGAz6Vc1DC

— IntoTheBlock (@intotheblock) April 1, 2022

Bitcoin bereikt mijlpaal

Overigens werd gisteren de 19 miljoenste BTC gemined van de 21 miljoen in totaal, een grote mijlpaal voor de moeder aller cryptocurrencies. Toch zal het nog bijna 120 jaar duren voordat de overige 2 miljoen ook zijn gemined.

Today, the 19,000,000th #Bitcoin will be mined.

Almost 90.5% of the total BTC supply ever will be mined today.

The last BTC will be mined around 2140.

Scarcity in the purest form. Short-term noise should not disrupt long-term focus pic.twitter.com/OojHMnpdsQ

— On-Chain College (@OnChainCollege) April 1, 2022

Crypto Insiders Premium bitcoin analyses

Ben je geïnteresseerd om dieper op bitcoin en de koers in te gaan? Neem dan een kijkje in onze premium omgeving! Hier worden dagelijkse technische analyses door de community en onze analisten gedeeld en besproken. Ook kun je hier in contact komen met onze crypto coaches die graag je vragen beantwoorden. Je kan dit nu de eerste 30 dagen gratis en vrijblijvend uitproberen!

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.