Bitcoin (BTC) dipte afgelopen nacht nog dieper. De koers tikte mogelijk de onderkant van dit cruciale supportgebied aan. Historisch gezien was april bijna altijd een zeer goede maand voor bitcoin, maar die trend werd ditmaal gebroken. Het marktsentiment begint ondertussen zeer bearish te worden, toch hebben investeerders hoop dat we in mei een trendommekeer zullen zien.

Bitcoin koers daalde 18% in april

De bitcoin koers maakte op 1 april nog een flinke stuiter op $45.000 nadat de koers op $48.000 werd afgewezen. Ditmaal kon bitcoin echter niet de $47.000 terugpakken en begon enkele dagen later hard te dalen.

Gisteren lukte het bitcoin niet stand te houden boven $38.600 en zakte langzamerhand naar $38.400. Toen de koers ook hier grip op verloor, kelderde bitcoin helemaal naar $37.750 en dipte even kort naar $37.600. Dat is de laagste BTC prijs in bijna twee maanden.

Sindsdien herstelt bitcoin iets en komt vanochtend weer op $38.000 uit op KuCoin en €36.050 op Bitvavo. Daarmee staat bitcoin echter alsnog 1,5% in de min vandaag en zelfs 18% in de min ten opzichte van een maand geleden.

Blijft higher low structuur voor bitcoin intact?

Met deze laatste daling heeft bitcoin het herstel van de afgelopen twee maanden vrijwel compleet teniet gedaan. De bitcoin koers is weer terug naar af. Alhoewel de trend van higher lows ten opzichte van begin dit jaar mogelijk nog intact is, testte de koers afgelopen nacht de onderkant van deze trendlijn.

#Bitcoin still has the higher high/higher low structure in play but it’s also still below the Bollinger Band midline and 55EMA (1W). Generally not ideal – especially with the stock market still dumping. We will know which way it resolves soon. pic.twitter.com/ZfFryihD1b

— ₿lake (@blaakke) May 1, 2022

Deze grens hield in februari en maart stand, maar of dat de komende tijd ook zal zijn, is nog maar de vraag. Er werd begin dit jaar rond de huidige prijzen veel geaccumuleerd wat voor een sterkere support zou moeten zorgen. Echter ligt de angst momenteel zelfs hoger dan toen. En hoe vaker we deze grens testen, des te zwakker deze begint te worden.

Vooralsnog neemt de macro vooral het voortouw. Als morgen de aandelenmarkten wederom in het rood openen en de Amerikaanse dollar index (DXY) verder stijgt, dan lijkt de kans groot dat bitcoin nog dieper daalt. We moeten dan rekening houden met een zeer bearish scenario op de korte termijn en prijzen als $35.000, $33.000, $30.000 en zelfs daaronder zijn niet uitgesloten.

Nieuwe FOMC meeting deze week

De komende week vindt ook weer een nieuwe meeting van Federal Open Market Committee (FOMC) plaats. De Federal Reserve maakt wellicht bekend hoe ver ze de rentetarieven zullen verhogen. Er zijn signalen dat de Fed mogelijk toch iets terughoudender zal zijn doordat de markten zo rood kleuren. Dat kan wellicht voor enige opluchting en een afname van de angst zorgen waardoor de koersen weer wat ruimte krijgen om te stijgen. Tot de volgende meeting dan, aangezien de Fed nog vaker van plan is om dit jaar de tarieven te verhogen.

Bitcoin adoptie in april

Desondanks ziet niet alles er somber uit. Zo zet analist Charles Edwards op een rijtje de ongekende adoptie die we met crypto in april hebben gezien in landen en steden:

Just look at how many countries and cities made #Bitcoin adoption a thing in April… pic.twitter.com/GdFCNQBDuO

— Charles Edwards (@caprioleio) April 30, 2022

Bitcoin uitstroom sinds coronapandemie

Analist On-Chain College meldt dat ondertussen maar liefst 700.000 BTC uit exchanges is vertrokken sinds de crash van maart 2020, toen het coronavirus uitbrak in het Westen. Zo’n uitstroom is een zeer bullish teken op de lange termijn.

1/ The #Bitcoin Balance on Exchanges is down 700K BTC since the March ’20 crash.

By exchange, the obvious thought is that Coinbase is down & Binance is up.

While that is true (green line flat), it’s interesting to note that the same relationship has occurred with Binance/Huobi. pic.twitter.com/XptKccyNBo

— On-Chain College (@OnChainCollege) April 30, 2022

Bitcoin Mayer Multiple

Daarnaast toont de Mayer Multiple aan dat bitcoin mogelijk in oversold territorium zit ten opzichte van zijn 200-dagen moving average. Dat kan mogelijk ook een bullish signaal zijn, maar dat betekent niet dat de koers niet eerst nog dieper kan zakken.

This #Bitcoin metric is your best friend.https://t.co/75tHJ9N70T pic.twitter.com/VarHO8xEa1

— _Checkmate (@_Checkmatey_) May 1, 2022

Crypto Insiders Premium voor bitcoin analyses

Wil jij meer leren over het traden, analyseren en gebruiken van cryptocurrencies? Word lid van Crypto Insiders Premium en kom de eerste 30 dagen helemaal gratis een kijkje nemen. Stel vragen aan analisten, klets met onze fanatieke community en ontvang dagelijks technische en fundamentele analyses!

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.