Het was gisteren weer een enerverende dag in cryptland! De bitcoin (BTC) koers versnelde opnieuw naar beneden waarbij het volume ook hard toenam. Uiteindelijk lijkt het er nu op dat BTC in ieder geval voor de korte termijn een bodem heeft gevonden, met een behoorlijke stuiter nu tot gevolg.

Bitcoin koers versnelt richting $30.000

Bitcoin zit natuurlijk al langere tijd in een neerwaartse trend, maar sinds 5 mei begon deze trend te versnellen. De grote vraag was tijdens deze daling: waar ligt de bodem? Het lijkt erop dat we daar voor de korte termijn een antwoord op hebben gekregen, namelijk bij $30.000.

Dit is het prijsniveau dat analisten en handelaren al op het oog hadden gezien de prijsbewegingen in dit prijsgebied in het verleden. Zo vond bitcoin hier in januari en juni 2021 al steun. Het handelsvolume gisteren op Coinbase was overigens voor het laatst zo hoog toen bitcoin deze support in juni 2021 testte. Econoom en trader Alex Krüger stelt dat dit hoge volume een mogelijke indicatie is dat de bodem voor nu inderdaad bereikt is, al zijn er wel twee voorwaarden:

“Goede kans dat dit de bodem was voor een lange tijd. 30K aangeraakt en verdedigd. Daarvoor zijn twee voorwaarden nodig: #1 zwakke CPI-cijfers op woensdag, #2 LUNA problemen direct aangepakt. *Lange tijd* hier is weken misschien heel mei, of BTC op 35k-36k.”

Huidige bitcoin prijs, El Salvador koopt de dip

En de eerste reactie bij $30.000 is inderdaad positief. Op het moment van schrijven handelt bitcoin voor een prijs van $32.596 op Coinbase. Dat is een stijging van bijna 9% ten opzichte van de $30.000. Op het Nederlandse handelsplatform Bitvavo komt de bitcoin euro prijs daarmee uit op $30.855.

Een opvallende ontwikkeling gisteren was dat de president van El Salvador, Nayib Bukele, de bitcoin dip heeft gekocht. Dat maakte hij gisteren bekend op Twitter. Het land kocht 500 bitcoins voor een gemiddelde prijs van $30.744, en mocht dit de bodem zijn geweest dan heeft hij de bodem toch aardig goed weten in te schatten!

El Salvador just bought the dip!

500 coins at an average USD price of ~$30,744 #Bitcoin

— Nayib Bukele (@nayibbukele) May 9, 2022

$800 miljoen aan bitcoin long-posities geliquideerd

Interessant feitje, gisteren zijn maar liefst $800 miljoen aan long-posities geliquideerd. Dit heeft natuurlijk bijgedragen aan de neerwaartse versnelling. Wil jij meer leren over bitcoin trading en hoe je het traden het beste aan kan pakken in de huidige situatie? Kom 30 dagen gratis een kijkje nemen in de Crypto Insiders Premium omgeving! Stel je vragen daar direct aan analisten, crypto coaches en de fanatieke CI community.

Bron: Coinglass

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.