Zoals in de bitcoin (BTC) marktupdate van vanochtend gelezen kon worden heeft de BTC koers een dip onder de belangrijke support bij $40.000 gemaakt. De angst op de markt zit er goed in nu een verdere afdaling dreigt.

Bitcoin koers maakt stuiter, begin van herstel of niet?

De koers van bitcoin daalt al een tijd natuurlijk, maar gisteravond zagen we weer een nieuwe versnelling nadat de koers vorige week nog kon consolideren. Nadat de $40.000 het begaf, daalde de koers uiteindelijk met zo’n 4,6% naar het huidige dieptepunt van van $38.500.

Daar begon BTC gedurende de middag weer wat te stijgen. Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin $39.250 op crypto exchange Coinbase. Op de Nederlandse handelsbeurs Bitvavo is 1 bitcoin nu €36.382 waard. Degene met een roze zonnebril op ziet dit natuurlijk als een eerste signaal dat we eindelijk gaan herstellen. Maar analisten als Nebraskangooner waarschuwen niet te vroeg te juichen:

“Als jij een van die mensen bent die alleen maar long wil blijven gaan, wacht dan in ieder geval op een breakdown reclaim. Dat zou je een duidelijke long kans geven met een goede risk:return. Anders is het hetzelfde als een mes proberen te vangen.”

Nebraskangooner stelt op basis van zijn analyse dat de opwaartse beweging van de afgelopen weken, een fakeout was. De analist verwacht dat de koers verder kan gaan dalen om pas laag in het $30.000-gebied weer steun te vinden. Voor nu zou een herstel boven de stijgende trendlijn en $40.000 uiteraard een klein lichtpuntje kunnen vormen. Al lijkt het erop dat deze trendlijn het toch echt heeft begeven:

#Bitcoin

Trendline breakdown update. https://t.co/CJfIxsj2HM pic.twitter.com/vgQaPNLbDx

— Nebraskangooner (@Nebraskangooner) April 18, 2022

Ethereum toont bullish divergence

Waar de situatie er voor bitcoin dus niet geweldig uitziet, is er bij ethereum (ETH) alsnog een mogelijk positief signaal te vinden. Terwijl de ethereum koers net als BTC in een neerwaartse trend zit toont het on balance volume (OBV) een lichte opwaartse trend. Zoiets noemt men ook wel een bullish divergence. Xulian, een analist, stelt dat dit aantoont dat er meer koopvolume is. De analist kijkt hierbij vooral naar de weerstand bij $3.000.

“Momenteel bouwt ETH een mooie bullish DIV op de OBV, (laat meer koopvolume zien dan verkoopvolume).

Als we bij 3K over de zone met hoog volume kunnen breken, kan het mooi beginnen te bewegen.”

Currently #ETH is building a nice bull DIV on the OBV, (shows more buying volume than selling).

If we can get over the high volume zone at 3K it can begin to move nicely. pic.twitter.com/WOGxJ7QPpj

— xulian (@KingJulianIAm) April 18, 2022

Word lid van Crypto Insiders Premium en leer alles over TA

Wil jij meer leren over het traden, analyseren en gebruiken van cryptocurrencies? Word lid van Crypto Insiders Premium en kom de eerste 30 dagen helemaal gratis een kijkje nemen. Stel vragen aan analisten, klets met onze fanatieke community en ontvang dagelijks technische en fundamentele analyses!

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.