Na een mooie stijging van ruim 13% sinds 15 maart, lijkt de bitcoin (BTC) koers opnieuw niet door de $42.400 te kunnen breken. Desalniettemin blijft de koers binnen een stijgend driehoekspatroon handelen, met steeds iets hogere lows. Dit patroon, mocht het zich verder ontwikkelen, kan echter een aantal saaie aankomende weken voorspellen.

Bitcoin en de $42.400

Sinds afgelopen dinsdag kon de prijs van bitcoin met een mooie 13,5% in waarde stijgen. BTC bevond zich op dat moment op een prijs van $37.800 maar kon gedurende de week herstellen boven $40.000. Het goede nieuws dat de Europese Unie het verbod op mining heeft verworpen, droeg mogelijk bij aan dit positieve momentum. Gisteren kwam de cryptocurrency aan bij $42.400, een prijsniveau waar de koers op 9 maart nog hard werd afgewezen.

Een afwijzing lijkt zich ook nu weer te ontwikkelen, al is de dag nog niet voorbij. Wel is te zien dat het handelsvolume over de afgelopen weken licht af is genomen wat een mogelijk teken is dat de bulls wat kracht aan het verliezen zijn. Desalniettemin ziet de candle van deze week op de wekelijkse grafiek er vrij positief uit, mocht de prijs de komende uren niet nog verder afglijden.

Voor de komende dagen dienen traders een aantal mogelijke scenario’s in de gaten te houden. Zo kan de koers op de 50-dagen moving average (MA) bij $40.500 steun vinden. Is dit niet het geval dan ligt bij ongeveer $38.800 steun in de vorm van een stijgende trendlijn die bitcoin sinds eind januari vormt. Deze trendlijn is onderdeel van een stijgend driehoekspatroon waarvan de weerstand bij $45.000 ligt.

Saaie weken voor de boeg voor BTC?

Dit driehoekspatroon is relatief bullish. Wel zou het kunnen betekenen dat we de komende tijd geen explosieve uitbraak zien, al komt daar volgens de analist DonAlt uiteindelijk verandering in:

“Deze lelijke driehoek kan zich nog een halve maand ontwikkelen en dan kan op de een of andere manier een niet-opwindende uitbraak volgen voordat er weer daadwerkelijk beweging in komt. Het wordt weer leuk, dat beloof ik.”

$BTC

Pretty old range that people have come to trust.
$40k is comfy now.

I could see this ugly triangle fill out for another half month or so and then do an unexciting breakout one way or the other before actually moving.

It’s gonna be fun again, I promise. pic.twitter.com/uWRIiuwy7Q

— DonAlt (@CryptoDonAlt) March 20, 2022

Voor nu zijn de blikken dus gericht op de support bij $40.000 met daar de 50-dagen MA vlak boven. Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin $41.271 op KuCoin en €37.300 op Bitvavo. Dit is een daling van ongeveer 1,6% ten opzichte van 24 uur geleden.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.