Vandaag leek het er even op dat bitcoin (BTC) zijn indrukwekkende stijging door ging zetten. Maar tot zover lijkt het om een fake-out te gaan waarbij de koers nu weer terugzakt naar het niveau van voor de stijging. Waar moeten traders nu op letten? Je leest het in deze bitcoin marktupdate.

Bitcoin koers tikt bijna $45.000 aan

De stijging van gisteren bracht bitcoin in een snelle beweging boven $40.000 met een uiteindelijke prijsstijging van ruim 16%. Zo rond de prijs van $43.000 consolideerde de BTC koers vervolgens. Maar vanmiddag leek het er even op dat we nog een trede hoger gingen.

In enkele uren tijd steeg bitcoin bijna 5% in waarde om bij $44.993 een lokale piek neer te zetten. Daar kwamen de bears om de hoek kijken waardoor bitcoin toch weer wordt afgewezen. De huidige prijszone is er een waar stevige weerstand gevonden kan worden op basis van prijsactie in het verleden, zoals op de grafiek hieronder te zien.

Bitcoin dagelijkse grafiek op Coinbase – Bron: Tradingview

Hiermee komt de huidige bitcoin prijs uit op $43.570 op Coinbase. Op de Nederlandse exchange Bitvavo is bitcoin nu €39.068 waard. Dat is alsnog een ruime 8% hoger dan 24 uur geleden.

De belangrijkste bitcoin prijspunten

Met bitcoin dat nu toch weer een kleine daling in lijkt te zetten dienen traders de onderliggende supports goed in de gaten te houden. Nebraskangooner deelt op Twitter een grafiek waarin hij laat zien dat een close onder $43.600 op de 1-uurs grafiek een verdere daling zou kunnen inluiden.

#Bitcoin

Low time frame traders need to be on the lookout for a close below $43,600

That’s the key low time frame level right now. pic.twitter.com/nl3xocLWw8

— Nebraskangooner (@Nebraskangooner) March 1, 2022

Hiermee is ook de Nederlandse analist Michaël van de Poppe het eens. Of de bears de koers ook echt diep terug kunnen drukken is nog maar de vraag. Zo laat de analist HornHairs zien dat de koers volgens hem op de bodem van juli 2021 lijkt. De analist denkt dat een zijwaarts handelende koers “het beste is wat de bears zullen krijgen.”

$BTC #BTC showing similarities to the 2021 July bottom

No div on the 4H atm. Pushing into overhead supply and reversion bands with a potential SFP in the making, all classic signs of a pullback, though, in this case I think sideways is the best bears will get… pic.twitter.com/iUgromM46B

— HornHairs (@CryptoHornHairs) March 1, 2022

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.