Het is alweer meer dan een week geleden dat bitcoin (BTC) grip verloor op $44.000, mede dankzij de oplopende spanningen in Oekraïne. Vorige week zondag kon de bitcoin koers ook niet aan $40.000 vasthouden en woensdagavond hield Poetin zijn toespraak en viel hij Oost-Oekraïne binnen.

Vrijwel alle (risicovolle) financiële markten kregen toen een flinke klap en de bitcoin koers kelderde naar een dieptepunt rond $34.500. Het was de laagste prijs sinds de koers een maand eerder naar $33.000 viel.

Bitcoin begint te herstellen

Toch konden veel markten, waaronder bitcoin, een halve dag later plotseling sterk herstellen. Bitcoin kwam vervolgens weer boven $38.000 uit, maar had daarna nog even moeite om ook door $39.000 te breken.

Vrijdagavond maakte de koers een poging en tikte even $39.400, maar werd daar afgewezen en dipte naar $38.700. Toch kon de koers toen een bounce maken en steeg vervolgens naar een hoogtepunt van $39.800. Daar werd bitcoin echter wederom afgewezen en begon weer flink te dalen.

De koers vond rond $39.000 even support, maar zakte ook hier doorheen en daalde toen nog sneller. Bitcoin kwam afgelopen nacht op $38.450 uit, maar begon toen weer gestaag te herstellen. Vanochtend is bitcoin steeds sneller aan het stijgen en komt op het moment van schrijven op $39.400 uit op Binance en €34.900 op Bitvavo. Daarmee komt de koers net iets boven de prijs van 24 uur geleden uit, maar ligt nog wel 3% onder de prijs van een week geleden.

Meer volatiliteit valt te verwachten

Het is echter het weekend en dan ligt het handelsvolume zeer laag. Een eventuele uitbraak kan dan ook een zogenaamde fake out zijn en moet dus met een korrel zout worden genomen.

Doordat de spanningen in Oekraïne nog altijd oplopen en nu nieuws naar buiten komt dat Russische banken afgesloten worden van SWIFT, is de kans zeer groot dat we nog meer volatiliteit zullen zien op de financiële markten wanneer de beurzen morgen weer openen. Er hangt ook nog altijd veel angst en onzekerheid op de crypto-markt:

Bitcoin Fear and Greed Index is 26 — Fear
Current price: $39,087 pic.twitter.com/Yg3fPW0vcg

— Bitcoin Fear and Greed Index (@BitcoinFear) February 27, 2022

Dat gezegd hebbende, zien de on-chain gegevens er nog altijd zeer bullish uit. Analisten tonen aan de hand van de volgende data aan dat investeerders nog altijd stevig hun BTC vasthouden:

61.7% of the #Bitcoin supply has not moved in at least 1 year. Only 3 months ago, this metric was at 54.5%.

The all-time high record is 63.4%, set a month before we begin our massive move from 10k to 40k. #Crypto #cryptocurrency pic.twitter.com/kGLfcdCNDn

— Plan© (@TheRealPlanC) February 26, 2022

#Bitcoin maturing to 3m+ is occurring at a rate of more than 340k $BTC per month.

This is 13.5x more than issuance to miners

I expect these coins will become LTH supply over coming months

As I have said many times, #Bitcoin supply dynamics remain remarkably constructive pic.twitter.com/8yb4Dg7qUV

— _Checkmate.btc checkonchain.com (@_Checkmatey_) February 25, 2022

De markt speculeert dat als bitcoin uit dit bereik klimt, het sentiment weer snel bullish kan worden en tot retail FOMO kan leiden. Dan moet de koers echter eerst door de volgende weerstandzones breken en door de grote onzekerheid op de markt kan dat wellicht nog even duren. Het is mogelijk dat bitcoin eerst nog langer in het huidige bereik vastzit.

If $BTC followed the same price action off the Jan 24 low it could look something like this First resistance at $41,500 followed by $43,400 and $44,800, which would confirm a sexy double bottom with confluence at a key fib level / 61.8 off the Dec 27 high https://t.co/RZ9BhDB6Wy

— Decentrader (@decentrader) February 26, 2022

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.