Het is weekend en dus is het relatief rustig op de crypto-markt. Bitcoin (BTC) consolideert verder en houdt daarmee vooralsnog stand boven de belangrijke support bij $40.000. Uitgebreide technische analyses ontvangen en leren over alles wat met crypto te maken heeft? Bekijk dan eens onze Crypto Insiders Premium omgeving (eerste 30 dagen gratis!).

Bitcoin prijs vormt hogere lows, maar ook lagere highs

Kijkend naar de bitcoin prijsgrafiek zien we BTC na de snelle dip op 14 april stabiliseren. Van een duidelijke trendommekeer is echter nog geen spraken, wel houdt bitcoin dus stand boven de belangrijke $40.000 support.

Wanneer we uitzoomen naar de wekelijkse grafiek is te zien dat het diepste punt van deze week bij $39.204 ligt op crypto exchange Coinbase. Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin $40.450 op Coinbase. De bitcoin prijs in euro is €37.440 op Bitvavo, exact dezelfde prijs als 24 uur geleden.

4-uurs bitcoin grafiek op Coinbase met 50-moving average (blauw) – Bron: Tradingview

Voor de komende dagen zal het belangrijk zijn voor de bulls om de $40.000 stand te laten houden. Hier vlak onder vinden nog een stijgende trendlijn die de koers sinds januari respecteert. Zakken we hieronder dan zou het neerwaartse momentum de overhand kunnen nemen. Voor de korte termijn ligt bij $40.700 de eerstvolgende weerstandszone die de bulls moeten zien te breken voor een verder herstel omhoog.

Is dit de bodem voor bitcoin?

De grote vraag is natuurlijk of BTC hier eindelijk een bodem vormt van waaruit de koers weer opwaarts kan gaan bewegen. Alhoewel niemand een glazen bol heeft en dit kan voorspellen, viel crypto analist TechDev iets op:

“We zien een verbuiging in de 90-daagse veranderingssnelheid van Bitcoin’s 1 jaar + HODL-golf. Met de golf zelf op een recordhoogte. Elk van de laatste 5 keer dat dit gebeurde, heeft Bitcoin nooit nieuwe dieptepunten gezien.”

We’re seeing an inflection in the 90-day rate-of-change of #Bitcoin’s 1 yr+ HODL wave.

With the wave at an all-time-high.

Each of the last 5 times this occurred, #Bitcoin never saw new lows. pic.twitter.com/H3IIHw4G4x

— TechDev (@TechDev_52) April 16, 2022

Maar zoals altijd mag men de macrosituatie niet vergeten, met onder andere nog altijd een dreigende recessie. Zoals TechDev zelf zegt: “Dit is geen garantie dat er geen nieuwe dieptepunten komen. Het is een historische observatie die mijn probabilistische kijk op marktasymmetrie helpt informeren.”

Leer meer over bitcoin, crypto en blockchain

Wil jij meer leren over het traden, analyseren en gebruiken van cryptocurrencies? Word lid van Crypto Insiders Premium en kom de eerste 30 dagen helemaal gratis een kijkje nemen. Stel vragen aan analisten, klets met onze fanatieke community en ontvang dagelijks technische en fundamentele analyses!

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.