Zoals vanmiddag te lezen in het Economie-kanaal in de Crypto Insiders Premium is het bruto binnenlandproduct van de Verenigde State in het tweede kwartaal met 1,6% gekrompen. Het is alweer het tweede kwartaal op rij dat de economie van van de VS krimpt. Welk effect hadden de nieuwe cijfers op de bitcoin (BTC) koers vandaag?

Bitcoin koers reageert opvallend positief

Dat de Amerikaanse economie nu twee kwartalen op rij krimpt, betekent technisch gezien dat het land in een recessie zit. Het vooruitzicht ziet er dus niet bijster zonnig uit. Toch reageert de bitcoin koers vandaag opvallend positief op het nieuws. In plaats van een verdere daling zien we nu een behoorlijke stijging.

Die stijging volgt na de stijging die de afgelopen dagen inzette. Over de afgelopen 24 uur staat BTC maar liefst 11% in de plus. Op het moment van schrijven handelt de koers daarmee op een prijs van $23.830 op crypto exchange Coinbase. Op het Nederlandse handelsplatform Bitvavo is 1 bitcoin nu 23.478 euro waard.

Stijging BTC volgt na uitbraak door $23.000

De koers had sinds gisteren moeite om de stijging door te zetten. Bij $23.000 lag een weerstand die bitcoin voor enkele uren tot stoppen dwong. Maar de bulls lijken het vandaag alsnog voor elkaar te krijgen door deze weerstand heen te stomen. Al is het natuurlijk nog wel wat vroeg om verdere conclusies te trekken.

Wil jij op de hoogte blijven zodra er weer nieuwe ontwikkelingen zijn omtrent BTC en crypto? Word (30 dagen gratis) lid en ontvang interessante diepgaande updates binnen de kanalen van onze Discord!

Het volgende belangrijke prijspunt voor bitcoin

Nu bitcoin door lijkt te stomen zijn de ogen gericht op de volgende weerstandszone. Deze ligt ongeveer bij $24.280, het prijspunt waar op 20 juli een piek werd neergezet waarna BTC werd afgewezen.

Wel is te zien dat de relative strength index (RSI) op de 4-uurs grafiek in het overbought gebied terecht is gekomen. Dit zou kunnen betekenen dat in ieder geval op de korte termijn een afkoelfase kan volgen. Ook valt het op dat het handelsvolume vooralsnog niet erg hoog ligt. Ook dit is een factor om scherp in de gaten te houden.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.