Steve Wozniak, de beroemde medeoprichter van Apple, gelooft dat bitcoin (BTC) naar een prijs van maar liefst $100.000 zal stijgen. Dat zegt de ‘Woz’ tijdens een interview vorige week met Steve-O’s Wild Ride.

Wozniak meldt in het interview dat hij zeer onder de indruk is hoe succesvol bitcoin is geworden. Hij vertelt dat hij met bitcoin begon te spelen om er vooral mee te experimenteren, en niet om ermee te speculeren.

“Ik heb in het begin een hoop bitcoin gekocht om te zeggen hoe speel je met dit nieuwe ding? Hoe koop je iets online? Dat heb ik overwonnen. Hoe koop je dingen in andere landen en hoe betaal je voor een donut in een ander land? Hoe vind je een geldautomaat die werkt met bitcoin? Ik wil experimenteren en alles leren.”

Vervolgens besloot Wozniak toch zijn meeste bitcoins te verkopen nadat de prijs hard was gestegen:

“En toen ging bitcoin flink omhoog. Dus ik werd bang en ik verkocht al mijn bitcoins behalve één bitcoin.”

Dat gebeurde zelfs nog een keer. Desondanks zegt Wozniak dat het niet zijn doel is om geld te verdienen met bitcoin, maar hij is inmiddels wel overtuigd geworden dat de bitcoin koers naar $100.000 zal stijgen.

Bitcoin naar $100.000

“Het doel van mijn leven is om genoeg te hebben om mee te spelen, om mee te experimenteren, maar niet om er geld aan te verdienen – en twee keer is het omhoog gegaan en heb ik geld verdiend en onlangs denk ik dat Bitcoin naar $100.000 gaat.”

Daar heeft de bekende programmeur echter geen onderbouwing voor, maar hij ziet dat de interesse in cryptocurrency momenteel zeer hoog is:

“Ik kan er geen wiskunde aan toevoegen, ik voel gewoon dat de interesse in crypto zo groot is en dus stopte ik een hoop geld in een online wallet-account van Coinbase en het zit daar.”

Wozniak ziet zichzelf niet als een investeerder. Hij meldt dat hij nooit aandelen heeft gekocht, aangezien hij zich niet constant wil druk maken om stijgende en dalende koersen. Hoeveel bitcoin Wozniak momenteel heeft, is onbekend.

In een ander recent interview noemde Wozniak bitcoin “puur goud.” Ook bracht hij ooit een eigen crypto uit, genaamd Efforce (WOZX). De prijs hiervan zakte echter het afgelopen jaar met 95%.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.