Vorige zondag maakte bitcoin (BTC) nog een flinke sprong, maar de koers kon de rest van de week de recente opwaartse trend niet voortzetten. Donderdag maakte bitcoin een flinke dip en de koers heeft vooralsnog niet compleet kunnen herstellen. Toch zijn de verwachting voor deze week weer hoog.

Bitcoin poogt uitbraak, maar maakt fakeout

Ondanks de toenemende volatiliteit eind vorige week, hield de bitcoin koers over het algemeen sterk stand. Afgelopen weekend bleef het zeer rustig en bitcoin begint weer in een steeds krapper wordend bereik te bewegen.

Bitcoin schommelde zaterdag tussen $45.850 en $47.000. Gisteren kromp dat bereik naar het gebied tussen $46.250 en $46.600. Toch maakte bitcoin tegen middennacht plotseling een poging om uit te breken en de koers schoot even naar $47.300. Echter bleek het om een fakeout te gaan. Bitcoin corrigeerde onmiddellijk terug en dipte vervolgens weer naar $45.850.

De afgelopen paar uur herstelde bitcoin ietsjes, maar de $46.250 biedt momenteel fors weerstand. De BTC prijs komt op het moment van schrijven op $46.130 uit KuCoin en €41.830 op Bitvavo.

Veel positieve signalen voor BTC prijs

Het is mogelijk dat bitcoin in dit bereik de komende dagen blijft consolideren. Er ligt namelijk veel weerstand tussen deze $46.250 en de $47.600 terwijl de koers sterk standhoudt. Toch is er veel hoop voor de maand april, het is namelijk historisch gezien een sterke maand voor de koers.

Analist TechDev ziet mogelijk een zogenaamde volatility squeeze al de komende dagen plaatsvinden met een grote kans dat de koers dan omhoog uitbreekt:

#Bitcoin in a rare 5-day volatility squeeze.

Only the 3rd in the last 5 years.

Price above neutral line and RSI above 50.

Higher probability this resolves to the upside. pic.twitter.com/ThuK1ylBYL

— TechDev (@TechDev_52) April 4, 2022

Analist Matthew Hyland meldt dat bitcoin op de wekelijkse grafiek een moving average convergence/divergence (MACD) bull cross maakt. Dat is een bullish teken voor de koers en analist On-Chain College voegt daaraan toe dat de vorige keer dat dit gebeurde afgelopen zomer was, kort voordat de rally weer hervatte.

Last time this crossed was at the start of the Summer ‘21 #Bitcoin rally that led to an ATH https://t.co/yyogCWBwQH

— On-Chain College (@OnChainCollege) April 4, 2022

On-chain gegevens ondersteunen een mogelijke uitbraak naar boven. Zo meldt analysebedrijf Glassnode dat het volume van BTC dat uit beurzen stroomt onlangs op maar liefst 96.200 BTC per maand uitkwam.

#Bitcoin exchange outflow volume recently hit a rate of 96.2k $BTC per month.

Aggregate exchange outflows of this magnitude have only been seen on a handful of occasions through history, with most being after the March 2020 liquidity crisis.

Live Chart: https://t.co/k9wM940HCQ pic.twitter.com/836zjf39Nh

— glassnode (@glassnode) April 4, 2022

Analist PlanC meldt daarnaast dat ondertussen maar liefst 63,2% van het circulerende BTC aanbod minstens een jaar niet is bewogen:

Update: The #Bitcoin supply that has not moved in at least 1 year is now 63.20% (0.25%) away from it’s all-time high of 63.45%.

The last two times this metric broke the previous all-time high, a few months later the next major uptrend began. #Crypto pic.twitter.com/rc4eKqitD0

— Plan© (@TheRealPlanC) April 3, 2022

Toch zijn er tekenen dat de derivatenmarkt wellicht weer oververhit begint te raken en de open interest iets te snel toeneemt. Ook meldt analist Ali Martinez dat maar liefst 16 whales, met meer dan 1.000 BTC elk, 46 miljoen aan BTC in totaal, mogelijk verkocht hebben. Dat kan juist voor verkoopdruk zorgen.

Roughly 16 addresses holding 1,000 #BTC or more have left the network or redistributed their tokens over the past week.

These whales hold more than $46 million worth of $BTC, which could significantly increase the downward pressure on #Bitcoin. pic.twitter.com/tyoHJqS9Sq

— Ali Martinez (@ali_charts) April 4, 2022

Crypto Insiders Premium bitcoin analyses

Ben je geïnteresseerd om dieper op bitcoin en de koers in te gaan? Neem dan een kijkje in onze premium omgeving! Hier worden dagelijkse technische analyses door de community en onze analisten gedeeld en besproken. Ook kun je hier in contact komen met onze crypto coaches die graag je vragen beantwoorden. Je kan dit nu de eerste 30 dagen gratis en vrijblijvend uitproberen!

Despite volatility and price declines, #Bitcoin is experiencing streaks of activity growth under the surface (blue lines). Entity counts continue to impulse higher, almost back to mid-May levels.

The long term thesis is unwavering, invigorated by the global shit show. pic.twitter.com/jgWSbYNe7w

— TXMC (@TXMCtrades) April 4, 2022

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.