Bitcoin (BTC) werd deze week, net als enkele weken geleden, weer tussen $44.000 en $45.000 afgewezen. Donderdag kelderde bitcoin al in een rap tempo en de afgelopen 24 uur zakte de koers zelfs nog sneller.

Bitcoin zakt naar $39.000

De bitcoin koers leek gisterenochtend nog rond $41.500 stand te houden. Echter toen bitcoin gisterenmiddag bij $42.000 aankwam, begon de koers weer hard te dalen. Rond $40.700 vond bitcoin even steun, maar enkele uren later dook de koers verder omlaag.

Bitcoin kwam uiteindelijk bij een dieptepunt van $38.750 rond middennacht aan. Het was een daling van maar liefst 7,7% vanaf de $42.000 en zelfs een daling van 13,5% vanaf de piek rond $44.800.

Gedurende nacht kon bitcoin over het algemeen standhouden rond de $39.000 en komt vanochtend op een prijs uit van $39.050 op Binance en €35.750 op Bitvavo.

Onzekerheid op crypto-markt neemt weer toe

Begin deze week zagen we het vertrouwen weer even sterk terugkeren, echter bleek dat van korte duur te zijn. De situatie in Oekraïne blijft verslechteren, de oorlog en de economische sancties maken een onstabiele markt nog onstabieler. Risicovolle aandeelmarkten dalen terwijl de prijzen van ruwe grondstoffen hard stijgen. Langzamerhand vrezen mensen zelfs voor een nieuwe economische recessie door de hoge energiekosten.

We are back down in extreme fear again folks.

Live chart: https://t.co/Jr5151zN7I pic.twitter.com/GV6mS2agFn

— Philip Swift (@PositiveCrypto) March 5, 2022

Daarnaast verzilverden de whales weer een deel van hun winst wat voor een verhoogde verkoopdruk zorgde. Ook waren er investeerders die iets te hoopvol weer massaal long posities sloten en wederom werden geliquideerd. Dat zorgde ervoor dat de daling in een versnelling terechtkwam.

Analisten blijven bullish, zien mogelijk bodem

Desondanks zien de on-chain gegevens er nog altijd zeer bullish uit; een groot deel van de markt houdt nog altijd zijn BTC stevig vast:

#Bitcoin $BTC Market Update – on-chain data.

Netflow – (inflows-outflows) negative more outflows from Exchanges
Miners Reserves – sideways
Reserves on Exchanges
Miners Outflows – can’t see sell off

1/3 pic.twitter.com/BrnMw9mtgJ

— IT Tech (@IT_Tech_PL) March 5, 2022

Daarom zijn veel analisten nog altijd overtuigd dat bitcoin op een gegeven moment flink kan stijgen. Vooralsnog lijkt de kans echter groot dat we eerst een hertest zien van de het niveau rondom $38.000. Mocht de koers daar niet standhouden, dan keldert bitcoin wellicht helemaal naar het gebied tussen $33.000 en $35.000, net als de vorige keer. Veel analisten geloven nog steeds dat dit de bodem is.

The 33k low we put in looks very similar to the last 3 corrective phase bottoms. #Bitcoin

This data speaks for itself. #Crypto pic.twitter.com/QsBrDrO72m

— Plan© (@TheRealPlanC) March 4, 2022

#BTC Daily,

– Classical Triangle Pattern.
– DCA between 35K ~ 40K would be nice.
– Personally, I would not see #BTC going below 35K at all. #BTC #Bitcoin pic.twitter.com/aTq4jVy94o

— Minkyu Woo (Min) 우민규 (@minkyutekken) March 5, 2022

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.