Met de bitcoin (BTC) koers in een opwaartse trend zijn de ogen op de markt weer omhoog gericht. Maar tot hoever kan de prijs van BTC stijgen dankzij deze uitbraak? De investeringslegende Peter Brandt deelde afgelopen nacht een grafiek met daarin een vergelijking met 2019. En die vergelijking ziet er behoorlijk bullish uit!

Brandt: Bitcoin uit stijgende driehoek

In de tweet toont Brandt twee bitcoin grafieken; een uit 2019 en een van de huidige stand van zaken. De analist stelt dat bitcoin in een stijgend driehoekspatroon zit (waaruit de koers inmiddels al is uitgebroken). Mocht de koers nu een vergelijkbaar pad volgen als in 2019, dan zou er nog heel wat moois in kunnen zitten.

The $BTC pattern is called an ascending triangle (right). Read about Asc Tris in Schabacker, Study III, pgs 93-
Also, compare present pattern to similar structure in 2019 (left) #Bitcoin pic.twitter.com/IyB2j7f8F6

— Peter Brandt (@PeterLBrandt) March 27, 2022

Zoals op de linker grafiek te zien is, kwam bitcoin na de uitbraak uit de driehoek in 2019 in een langere uptrend te zitten. Uiteindelijk brak de koers ook uit aan de bovenzijde van dit stijgende trendkanaal. Al met al steeg bitcoin toen van een prijs van $4.200 naar $8.614. Een stijging van meer dan 100% dus.

BTC grafieken voorspellen de toekomst NIET

Mocht bitcoin een vergelijkbare stijging doormaken dan zou er dus potentieel een nieuwe all-time high (ATH) in kunnen zitten. Een zekerheid is dit natuurlijk niet, niemand weet immers wat de toekomst in petto heeft. Brandt geeft dan ook een duidelijke waarschuwing bij zijn grafiek:

“Grafieken voorspellen de toekomst NIET. Grafiek bieden niet eens kansen. Grafieken suggereren mogelijkheden en zijn nuttig bij het beheersen van de risico’s. Grafiekpatronen kunnen werken, mislukken of veranderen. Als de laserogen weer verschijnen en BTC vastloopt, kijk dan uit.”

Charts do NOT predict the future. Chart do NOT even offer probabilities. Charts suggest possibilities and are useful in managing the risks in a trading program. Chart patterns can work, fail or morph. If laser eyes reappear and $BTC stalls, then look out

— Peter Brandt (@PeterLBrandt) March 28, 2022

Meer leren over bitcoin traden

Het aangaan van trades en het doen van technische analyse kan om deze reden lastig zijn. Wil jij meer leren over technische- en fundamentele analyses, kletsen met analisten en crypto coaches, en toegang krijgen tot onze fanatieke en open community? Word Insider en kom de eerste 30 dagen helemaal gratis een kijkje nemen!

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.