Bitcoin (BTC) staat eindelijk weer iets in de plus ten opzichte van 24 uur geleden. Maar juich niet te vroeg; de koers zit alsnog in een neerwaartse trend op de korte termijn en de angst en onzekerheid houdt momenteel de financiële markten in hun greep.

Bitcoin koers ietsjes in de plus

De bitcoin koers verloor zondagnacht grip op de $39.000 en kwam maandagochtend op een low van $37.750 uit. Vervolgens begon bitcoin sterk te herstellen en tegen het eind van de middag tikte de koers een piek van $39.450 aan.

Vervolgens kelderde bitcoin echter weer snel en de prijs kwam toen op $37.250 uit, een lower low ten opzichte van het vorige dal. Daarna steeg bitcoin weer flink, maar remde vannacht af rond $38.800. Vanochtend steeg bitcoin weer iets, maar werd al afgewezen rond $39.000. Op het moment van schrijven komt bitcoin op $38.850 uit op Binance en €35.800 op Bitvavo.

HODL’ers hebben vertrouwen

Zo blijft de bitcoin koers de afgelopen dagen trapsgewijs dalen. Daarentegen vestigt bitcoin wellicht wel higher lows ten opzichte van de dieptepunten op 24 januari en 24 februari. Er is daarom geloof dat dit een mogelijke bodem is. Alhoewel bitcoin vandaag 2% in de plus staat, nemen momenteel noch de bears noch de bulls het voortouw. Oudere investeerders houden hun BTC stevig vast, maar de rest van de markt blijft op de zijlijnen wachten.

Prices may be down but #bitcoin HODL’ers don’t seem to care.

The 1yr HODL wave is now at 63%, just 1% off its ATH.

Live chart: https://t.co/gLuQjVdElF pic.twitter.com/jCLMfC2b5Q

— Philip Swift (@PositiveCrypto) March 8, 2022

Bear-markt of mid-cyclus correctie?

Momenteel discussiëren analisten of bitcoin al in een bear-markt zit of nog steeds in een midden-cyclus correctie. Mocht bitcoin standhouden, dan geeft dat wellicht geloofwaardigheid aan het tweede kamp. Het liefst ziet de markt een herovering van $40.000 om enigszins vertrouwen terug te brengen.

Een doorbraak van de $45.000 zou de markt weer bullish kunnen maken. Mocht bitcoin echter door het gebied tussen $37.000 en $38.000 zakken, dan vindt de koers wellicht support rond $34.000 en $35.000. Mocht bitcoin echter onder de $30.000 dalen, dan is er waarschijnlijk nog weinig vertrouwen in een bull-markt.

Nog meer zorgen voor komende dagen

Ondanks dat bitcoin momenteel consolideert in het huidige bereik, valt wel meer volatiliteit de komende tijd te verwachten. De alsmaar escalerende situatie in Oekraïne, alsmede de toenemende sanctiemaatregelen, zorgen voor veel angst en onzekerheid. Risico activa blijven dalen terwijl grondstof- en energieprijzen hard stijgen. Steeds meer economen praten over een mogelijke recessie.

Daar komt bij dat over enkele dagen de Amerikaanse inflatiecijfers worden gepubliceerd en volgende week de Federal Open Market Committee (FOMC) ontmoeting van de Federal Reserve plaatsvindt. Ook nieuwe aankomende cryptocurrency wetgeving van de Biden administratie zorgt voor meer onzekerheid.

Toch zien we dat sommige investeerders begonnen zijn met  accumuleren en hebben analisten hoop dat de koers in de lente flink kan stijgen. Toegegeven, stellen deze analisten dat telkens uit…

#Bitcoin seems to love April 1st. It has marked the local bottoms before and been almost the exact bottom before a bull run several times. Minus last year, was a local top, it’s been a very pivotal date. Seeing we’ve already corrected I’m leaning towards an exciting April 1st. pic.twitter.com/YmmOVwgjgG

— IncomeSharks (@IncomeSharks) March 7, 2022

As #BTC edges towards its support at 34-36k, more is being bought with the sideline stablecoin supply. This has served as a strong bottom indicator in the past.

Capital is flowing into #Bitcoin . Read more herehttps://t.co/6eOWyypDgk https://t.co/YKg3uuPBS2 pic.twitter.com/zcbwoU1gCI

— 𝗡𝗲𝗴𝗲𝗻𝘁𝗿𝗼𝗽𝗶𝗰 (@Negentropic_) March 7, 2022

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.