Bitcoin (BTC) consolideerde wekenlang rondom $38.000-$39.000, maar begin deze week leek de koers eindelijk uit dit bereik te klimmen. Vooralsnog lijkt bitcoin aan deze stijging vast te houden, maar de koers is nog niet compleet uit dit gebied en het marksentiment blijft vooralsnog laag.

Bitcoin koers blijft standhouden

Vorige week zondag lag de bitcoin koers nog rond $39.000 en zakte zelfs even naar $37.800. Maandag herstelde bitcoin naar $39.000 en dinsdag begon de koers flink te stijgen. Woensdag kwam bitcoin bij $41.000 aan, maar daar was de weerstand in eerste instantie nog te groot.

Tegen vrijdag viel bitcoin terug naar $40.500, maar maakte toen een flinke sprong naar $42.000. De rest van het weekend hield bitcoin vooralsnog stand boven de support rond $40.700-$40.8000. Gisterenavond werd de koers even volatiel en schommelde meerdere keren heen en weer tussen $40.800 en een piek van $42.300.

Tegen vanochtend koelde bitcoin weer iets af en de koers zakt op het moment van schrijven naar $41.750 op KuCoin en €37.750 op Bitvavo. Daarmee komt de koers 0,2% boven de prijs uit van 24 uur geleden en 7,5% boven de prijs van een week geleden.

The weekly candle continues to look pretty damn good for #Bitcoin pic.twitter.com/XeOw0VxKZs

— Matthew Hyland (@MatthewHyland_) March 20, 2022

Bitcoin exchange balans laagst in 3+ jaar

Had bitcoin daadwerkelijk dit weekend uitgebroken, dan hadden we dat waarschijnlijk met een flinke korrel zout moeten nemen. In het weekend ligt het handelsvolume meestal laag en dat kan voor een zogenaamde fake out zorgen. Dit weekend ligt het handelsvolume zelfs erg laag.

Ondertussen zien we dat de accumulatie onder BTC investeerders nog steeds voortzet, vooral onder kleinere investeerders en dat is een goed teken, meldt Ecoinometrics.

Nothing new for #Bitcoin’s accumulation trend. The smaller the addresses the stronger the accumulation.

Probably a good thing for the long term. pic.twitter.com/Izyl8DcjFx

— ecoinometrics (@ecoinometrics) March 20, 2022

Analist On-Chain College meldt dat momenteel het bitcoin balans op crypto-beurzen zelfs het laagst ligt in meer dan 3 jaar en dat is een zeer bullish teken.

The last time the #Bitcoin Balance on Exchanges was this low was 1,229 days (or 3 1/3 years) ago. pic.twitter.com/zCvbkO64jM

— On-Chain College (@OnChainCollege) March 19, 2022

Desondanks is de angst en onzekerheid op de markt nog steeds hoog en dat maakt investeerders terughoudend. Het is maar de vraag of bitcoin nu genoeg momentum heeft om daadwerkelijk uit dit bereik te klimmen.

Toch begint het vertrouwen voorzichtig toe te nemen en daarmee de verwachtingen voor de komende maanden. Historisch gezien pakken april en mei meestal goed uit voor bitcoin. Ondertussen blijft bitcoin een reeks van lower highs vestigen.

#Bitcoin average monthly performance pic.twitter.com/WXs5pmBnPr

— Steve (@decodejar) March 20, 2022

#BTC Monthly timeframe continues to show a sustained series of Higher Lows$BTC #Crypto #Bitcoin pic.twitter.com/SKxuuyePxu

— Rekt Capital (@rektcapital) March 19, 2022

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.