De prijs van bitcoin (BTC) is gisteravond en gedurende de nacht als een raket de lucht in geschoten. De hoogst behaalde prijs van vorig jaar, dat begin december werd bereikt, van 44.769 dollar is significant overschreden. De bitcoin koers heeft voor het eerst sinds april 2022 de 45.000 dollar gepasseerd. Als gevolg bevindt de gehele crypto markt zich in een staat van extase, met hier en daar forse uitblinkers.

Bitcoin koers stijgt 7%

Allereerst werpen we een blik op de bitcoin koers. Bitcoin begint het nieuwe jaar uitstekend, gedreven door de anticipatie dat de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) aan het eind van de week of begin volgende week een lading beursfondsen, ofwel spot Exchange Traded Funds (ETF’s), goed zal keuren.

De bitcoin koers bewoog gisteren gedurende de dag grotendeels rond de 42.700 dollar, maar in de avond vond de koers zijn weg omhoog tot een initiële piek van grofweg 43.700 dollar.

Vlak na middernacht kwam de stijging in een stroomversnelling terecht en maakte bitcoin een reuzensprong tot boven de 45.000 dollar. Om precies te zijn heeft bitcoin een piek gevestigd van 45.594 dollar.

De bitcoin prijs van de afgelopen 24 uur. – Bron: CoinMarketCap

#Bitcoin breaks to new 2024 highs and highest price since 2022!!! https://t.co/Vxx63MCCKh pic.twitter.com/yu1lozjJ9a

— Matthew Hyland (@MatthewHyland_) January 2, 2024

Het belangrijkste level om nu in de gaten te houden is het niveau rond 44.769 dollar, ofwel de eerdere prijspiek van begin december.

Uit data van Coinglass blijkt dat er in  de afgelopen 24 uur voor 143,07 miljoen dollar aan crypto is geliquideerd. De overgrote meerderheid bestond natuurlijk uit short-posities, met een bedrag van 113,90 miljoen dollar.

Op het moment van schrijven staat de BTC prijs op crypto exchange Bybit powered by SATOS gelijk aan 45.289 dollar. Op de Nederlandse cryptobeurs Bitvavo komt de BTC prijs in euro daarmee uit op 40.952. Ten opzichte van 24 uur geleden staat BTC 6,97% in de plus.

Crypto markt stijgt hard, solana en avalanche blinken uit

De explosieve stijging van bitcoin trekt logischerwijs de rest van de markt met zich mee. De 10 grootste cryptomunten van de industrie staan stuk voor stuk significant in de plus. Zo staat ethereum (ETH) 4,72% hoger dan 24 uur geleden, is build ‘n build (BNB) met 3,08% gestegen, ripple (XRP) met 3,01% en cardano (ADA) met 5,20%.

Binnen de top 10 cryptomunten zijn solana (SOL) en avalanche (AVAX) de uitblinkers van vandaag. Solana is de afgelopen 24 uur met 10,36% de lucht in geschoten, terwijl avalanche met 11,61% is gestegen.

Bitvavo geeft 20 euro gratis crypto

Ben je op zoek naar een betrouwbare partij om crypto zoals bitcoin of ethereum (ETH) te kopen? In samenwerking met Crypto Insiders geeft het Nederlandse handelsplatform Bitvavo 20 euro gratis aan nieuwe gebruikers die minimaal 10 euro op het platform storten. Dat is gelijk aan ongeveer 0,19 SOL of 35,23 ADA! Klik op de onderstaande knop om een nieuw account aan te maken bij Bitvavo:

Pak 20 euro gratis

Let op: dit is je laatste kans om 20 euro welkomstbonus te ontvangen. Over enkele dagen gaat de bonus terug naar 10 euro.

Crypto nieuws terwijl je lag te tukken

Fox Business verslaggever Eleanor Terrett heeft op sociale mediaplatform X aangegeven dat het onwaarschijnlijk is dat de SEC vandaag of morgen al ETF’s goed zal keuren. Volgens bronnen van BlackRock zou de toezichthouder tegen het einde van de week echter al groen licht kunnen verkondigen.

Het bericht Bitcoin koers explodeert en passeert $45.000, crypto markt reageert verscheen eerst op Crypto Insiders.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.