De prijs van bitcoin (BTC) maakte gisteravond laat een uitglijder tot significant onder de 43.000 dollar. Dankzij de scherpe daling werd een belangrijk steunniveau op de proef gesteld, waar het momenteel standhoudt. Het belooft een spannende dag te worden aangezien vanavond een nieuw rentebesluit van de Federal Reserve naar buiten wordt gebracht. In dit overzicht lees je alles over de huidige stand van zaken op de markt en wat je later vandaag kunt verwachten.

Bitcoin koers onderuit

Gisteren bleef de bitcoin koers gedurende de hele dag ruimschoots boven de 43.000 dollar. Na middernacht kreeg de koers echter een tik te verwerken. In ongeveer 45 minuten tijd werd zo’n 1,6% ingeleverd. Bitcoin daalde namelijk van grofweg 43.500 tot 42.800 dollar.

In de nacht werd er nog een klein schepje bovenop de neerwaartse beweging gedaan. Bitcoin bereikte namelijk een dieptepunt van nipt onder de 42.700 dollar.

De bitcoin prijs van de afgelopen 24 uur. – Bron: CoinMarketCap

De prijszone tussen 42.200 en 42.700 markeert een belangrijke support dat vooralsnog zijn werk uitstekend doet. Voorheen diende deze zone als belangrijke resistance, maar afgelopen maandag werd dit niveau kinderlijk gepasseerd.

Bitcoin is momenteel in gevecht met de 43.000 dollar. Mocht een nieuwe opwaartse beweging in gang worden gezet, zou het niveau rond 44.000 dollar de nodige verkoopdruk op kunnen leveren.

#Bitcoin retesting the mid-range.

Last day of the month, could get some fuckery into the close.

Consolidation == room for altcoins to have fun. pic.twitter.com/cGDCzIpJmV

— Jelle (@CryptoJelleNL) January 31, 2024

Op het moment van schrijven staat de BTC prijs op crypto exchange Bybit powered by SATOS gelijk aan 42.992 dollar. Op de Nederlandse cryptobeurs Bitvavo komt de BTC prijs in euro daarmee uit op 39.764. Ten opzichte van 24 uur geleden staat BTC 0,79% in de min.

Ethereum stijgt, maar XRP en cardano dalen

Het leeuwendeel van de altcoins kleurt rood. Kijkend naar de top 10 cryptomunten weet alleen ethereum (ETH) te ontsnappen aan een daling. De koers van ethereum staat namelijk 1,48% hoger dan 24 uur geleden.

Tegelijkertijd is solana (SOL) met 1,51% gedaald en dogecoin (DOGE) met 1,22%.

Ripple (XRP) en cardano (ADA) zijn de grootste verliezers van vandaag, met dalingen van respectievelijk 3,52% en 3,36%.

Bitcoin vandaag: Amerikaans rentebesluit

Vandaag treedt het Federal Reserve Open Market Committee (FOMC), het specifieke orgaan binnen de Amerikaanse centrale bank dat verantwoordelijk is voor het monetaire beleid, naar buiten met een nieuw rentebesluit.

Om 20:00 uur zullen we te horen krijgen wat er met het huidige rentetarief van 5,25% – 5,5-0% zal gebeuren. 97,9% van de markt verwacht dat de Fed de rente stabiel zal houden.

Om 20:30 uur zal Fed-voorzitter Jerome Powell vervolgens achter het spreekgestoelte kruipen. De waarschijnlijkheid van een ongewijzigd rentetarief maakt deze persconferentie extra relevant voor de markt.

Wellicht dat er namelijk iets los wordt gelaten over wanneer de langverwachte renteverlagingen van start kunnen gaan.

10 euro gratis crypto naar keuze

Ben je op zoek naar een betrouwbare partij om crypto zoals bitcoin of ethereum te kopen? In samenwerking met Crypto Insiders geeft het Nederlandse handelsplatform Bitvavo 10 euro gratis aan nieuwe gebruikers. Dat is gelijk aan ongeveer 21,17 ADA of 21,08 XRP! Klik op de onderstaande knop om een nieuw account aan te maken bij Bitvavo:

Pak 10 euro gratis

Het bericht Bitcoin koers duikt onder $43.000, beslissende dag aangebroken verscheen eerst op Crypto Insiders.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.